‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü Festivali’ Kapsamında ‘İnsan Müsveddesi’ Tiyatro Oyunu NEVÜ’de Sahnelenecek

23 Mart 2022 1573
‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü Festivali’ Kapsamında ‘İnsan Müsveddesi’ Tiyatro Oyunu NEVÜ’de Sahnelenecek

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün “27 Mart Dünya Tiyatro Günü Festivali” kapsamında ‘İnsan Müsveddesi’ adlı tiyatro oyunu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de sahnelenecek.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kültür Turizm Bakanlığı’nın “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” dolayısıyla 81 ilde başlattığı “27 Mart Dünya Tiyatro Günü Festivali” kapsamında ‘İnsan Müsveddesi’ adlı tiyatro oyununun Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de tiyatro severlerle buluşacağını söyledi.

Aktekin, “Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğümüz ile üniversitemiz arasında karşılıklı imzaladığımız protokol kapsamında her ay düzenli olarak üniversitemiz Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde oynan tiyatro gösterimleri devam etmekte. Bunun yanı sıra her yıl düzenli olarak kutlanan “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” bu yıl ülkemizde sanatsal faaliyetlerin devamlılığını ve pandemi döneminde özel tiyatroları desteklemek amacıyla Kültür Turizm Bakanlığımız tarafından 81 ilde devlet ve özel tiyatro oyunlarının sahneleneceği “27 Mart Dünya Tiyatro Günü Festivali” olarak belirlendi. 

Bu kapsamda Gökay Genç’in yazdığı ve Ragıp Ertuğrul’un yönettiği ‘İnsan Müsveddesi’ adlı tiyatro oyunu 26-27 Mart 2022 tarihlerinde saat: 20:00’de üniversitemiz Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda öğrencilerimiz ve tüm halkımızla buluşturulacak” dedi.

Tiyatronun Konusu:

Sözde İstanbul’da doğmuş ama İstanbul’u yaşamamış, sözde kalabalık bir ailede büyümüş ama şefkat görememiş bir genç kadın… Hayallerini, duygularını, heyecanlarını bir nefeste çıkan bir ‘neyse’nin hakkına yüklemiş bir yorgun kadın… İtirazlarını, şaşkınlıklarını, özenmelerini, yerinmelerini bir gülüşün, bir bakışın, bir şarkının ardına saklayan bir küçük kadın…

Yeni dönemin başarılı oyun yazarlarından Gökay Genç’in yazdığı, Ragıp Ertuğrul’un sahneye koyduğu oyunda Fulden Obiz, tek kişilik performansıyla bu genç, yorgun ve küçük kadını, şarkısı, türküsü, analıkızlı tadı ve tüm sahiciliğiyle sahneye taşıyor.

Tarih.......................:26-27 Mart 2022

Saat........................:20.00

Yer..........................:Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu

Ücretler

Öğrenci Bilet.............: 10 TL

Tam Bilet..................: 18 TL

Bilet  Temini:

https://biletinial.com/WebLogin?seanceId=9269576&organizerType=1&lang=tr