Hacıbektaş Teknik Bilimler MYO'da “Geçmişten Günümüze Elektrikli Taşıtlar” Konulu Seminer Düzenlendi

14 May 2022 952
Hacıbektaş Teknik Bilimler MYO'da “Geçmişten Günümüze Elektrikli Taşıtlar” Konulu Seminer Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde düzenlenecek olan eğitim seminerlerinin birincisi "Geçmişten Günümüze Elektrikli Taşıtlar" üzerine gerçekleştirildi.

Düzenlenen seminere; Hacıbektaş Teknik Bilimler MYO Müdür V. Dr. Gökhan Keven, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Halil Çelik,  Elektrik ve Enerji Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Eyüp Gürcan, Yüksekokul Sekreteri Orhan Yaman, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.  

Hacıbektaş Teknik Bilimler MYO Elektrik ve Enerji Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Alper Görgün "Geçmişten Günümüze Elektrikli Taşıtlar" konulu seminerinde, elektrikli araçların temellerinin atıldığı 1827 yılından günümüze kadar devam eden keşifler ve teknolojik gelişimler üzerine konuştu.

Elektrikli araçların pil teknolojileri, şarj yöntemleri, şarj algoritmaları, şarj soketleri ve bu soketlere ait geliştirilen standartlar, kapasiteleri ve verimlilikleri açısından karşılaştırılarak şarj istasyonlarının ülkeler bazında tasarım stratejileri hakkında bilgiler veren Görgün, 1990 yılından günümüze kadar üretilen elektrikli araçların teknolojileri ve gelişimlerini karşılaştırmalı analizlerle dinleyicilere aktardı.