NEVÜ Öğrencileri “Toksik İlişkilerden Sağlıklı İlişkilere” Konulu Seminer Verdi

14 May 2022 1062
NEVÜ Öğrencileri “Toksik İlişkilerden Sağlıklı İlişkilere” Konulu Seminer Verdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalı son sınıf öğrencileri, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Semineri dersi kapsamında “Toksik İlişkilerden Sağlıklı İlişkilere” konulu seminer verdi. 

NEVÜ Eğitim Fakültesi Şehit Eren Bülbül Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Matematik Öğretmenliği Bölümü, Özel Eğitim Bölümü, Lojistik Programı, Hemşirelik Bölümü ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalı öğrencileri ve dersin yürütücüsü NEVÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. F. Alkım Arı katıldı. 

 Dr. F. Alkım Arı danışmanlığında 8. düzenlenen seminerde konuşmacı olarak yer alan son sınıf öğrencileri Merve Canbulat, Nuran Kılınç, Havva Nur Şenol ve Nesli Yıldırım; toksik ilişkilerin doğası, zarar verici yönleri, sebepleri, psikolojik boyutu, bağlanma stilleri, toksik ilişkilere sebep olan psikopatolojiler, ilişkilerde manipülasyon çeşitleri, kişiye zarar verici toksik ilişkilerden kurtulmak adına sağlıklı ilişkilerin nasıl kurulması gerektiği, sağlıklı ilişkiler kurabilmek için iletişim yöntemleri, farkındalık kazandıran uygulanabilir yöntemler ve problemli ilişkiyi sonlandırma yöntemleri konularında konuşma yaptı. Bu doğrultuda sağlıklı ilişkiler kurulabilmesi adına seminerde hem kuramsal hem de uygulanabilir alanlarda dinleyicilere bilgi aktarıldı. 

Seminerler, 2021-2022 eğitim öğretim bahar dönemi sonuna kadar her hafta perşembe günü farklı bir konuyla saat 15:00 – 17:00 arası Eğitim Fakültesi Şehit Eren Bülbül Konferans Salonu’nda öğrencilerin ve üniversite personelinin katılımına açık olarak devam edecek.