12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu Başlıyor

16 Haziran 2022 1155
12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu Başlıyor

12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu UAUSS 2022, “Seramik Enstalasyon (Yerleştirme Sanatı) / Seramik Heykel / Duvar Seramikleri” temaları ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM), Avanos Kaymakamlığı ve Avanos Belediyesi katkılarıyla, 17-26 Haziran 2022 tarihleri arasında Avanos’ta başlıyor.

Sempozyumun ana hedefi, seramik sanatçılarının ve Avanos çömlek ustalarının kişisel tekniklerini, yorumlarını ve deneyimlerini etkinlik süresince üretecekleri seramik enstalasyon, seramik heykel veya duvar seramikleri, eserleriyle aktarmalarını sağlamak ve halen üretimini sürdüren geleneksel seramik ilçesi olan Avanos’a, Kapadokya bölgesine sanatsal, estetik ve turistik açıdan katkıda bulunmak.

Sanatçılar tarafından dış mekâna yapılacak olan eserler; Avanos Kaymakamlığı, Avanos Belediyesi ve Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM) sorumluluğunda olacaktır. Bölgeye turistik ve sanatsal açıdan değer katacak olan eserler, seramik merkezi olan Avanos’un dış mekân alanlarına ve NEVÜ Yerleşkesine kalıcı olarak yerleştirilerek sergilenecektir.

Uygulama alanı, açık havada Avanos asma köprü yanında halka açık olarak gerçekleşecektir. Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğrencileri, sanatçıları asiste edecektir. Ayrıca sanatçılar, Avanos Güzel Sanatlar MYO konferans salonunda sunumlarını gerçekleştirecektir.

19 Haziran 2022 Pazar günü saat 15.00’de Güray Müze’de Sempozyum kapsamında Seramik Sergisi açılışı olacaktır.

Sempozyuma ve sergiye tüm sanatseverler davetlidir.

Sempozyum web adresi: https://uauss.nevsehir.edu.tr/ ve https://asem.nevsehir.edu.tr/tr

12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu Başlıyor