NEVÜ Sağlık Hizmetleri MYO Mezunlarını Meslek Hayatına Uğurladı

17 Haziran 2022 1187
NEVÜ Sağlık Hizmetleri MYO Mezunlarını Meslek Hayatına Uğurladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezunlarını düzenlenen mezuniyet töreni ile meslek hayatlarına uğurladı.

NEVÜ Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen törene NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Kamuran Özdil, Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe İspirli Turan, NEVÜ akademik ve idari personeli, öğrenciler ile aileleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birincisi Büşra Cumaoglu’nun konuşmasıyla başladı. Cumaoglu, “Büyük bir hevesle geldiğim ve çok severek okuduğum Çocuk Gelişimi Programı her geçen yıl daha da önemli hale geldi. Hem fiziksel hem de mental olarak sağlıklı nesiller yetiştirmenin çok daha küçük yaşlarda başladığını, her çocuğun kendine özel olduğunu özellikle okul öncesi çocuklarda sevgi, güven ve ilginin vazgeçilmez duygular olduğunu öğrendik. Bu eğitim sırasında hem akademik hem de kişisel anlamda bizden desteklerini esirgemeyen, bizlere yol gösteren üniversitemizin birbirinden değerli hocalarına, bizleri yetiştiren ailelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Törende konuşan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Kamuran Özdil ise, “Bütün akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizi icra edecekleri meslekleri için gerekli olan mesleki bilgi ve beceri ile donatmanın ötesinde, onların kendinden emin, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluğu üstlenen gençler olarak yetiştirdik. Sevgili hocalarım, öğrencilerimize bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz, hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Değerli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Mezunları, bugün aynı zamanda ağır bir sorumluluğu omzunuza alma günüdür. Bu sorumlulukların başında insan ve toplum sağlığı gelmektedir. Mesleki ve bireysel değerlerin farkında olarak, her zaman birey ve hasta yararına kararlar vermelisiniz” şeklinde konuştu.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin konuşmasında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun öğrenci odaklı 7 aktif programla eğitim öğretime devam ettiğini vurguladı. Rektör Aktekin, “Sağlığın önemini bir kez daha gözler önüne seren Covid-19 pandemi sürecinde tüm zorlu koşullara rağmen eğitim-öğretim faaliyetlerimizi başarılı bir şekilde tamamladık. Bu süreç sağlığın ve çağın gereklerine uygun bilginin ışında yetişmiş sağlık çalışanlarının önemini bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Değerli velilerimiz, emanet olarak aldığımız evlatlarınızı, bütün akademik ve idari personelimiz ile üniversitemizin de adını taşıdığı Hacı Bektaş Veli’nin felsefesi doğrultusunda farklı düşüncelere saygılı, ne istediğini bilen, bilgi ve erdem ile donatmaya gayret ettik. Toplumsal duyarlılığı ve sorumluluğu olan, evrensel değerlere sahip ve dürüst öğrenciler yetiştirdikleri için hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum. Sevgili Gençler, biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Gelecekte başarılarınızla üniversitemizi, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birincisi Büşra Cumaoglu’na diploması ve ödülü Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Yüksekokul ikincisi Gamze Çamur’a diploması Yüksekokul Müdürü Dr. Kamuran Özdil, Yüksekokul üçüncüsü Münevver Yurdusev’e diploması Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe İspirli Turan tarafından verildi.

Yüksekokul birincisi Büşra Cumaoglu’nun mezuniyet yaş kütüğüne okul birinciliği plakasını çakmasının ardından 2021–2022 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin mezuniyet sevincini keplerini havaya fırlatarak yaşamalarının ardından, fotoğraf çekimiyle son buldu.