‘Sanayi ve Teknoloji Kurulu (SANTEK) 2022 Yılı 1. Dönem Toplantısı’, NEVÜ’de yapıldı.

24 Haziran 2022 1410
‘Sanayi ve Teknoloji Kurulu (SANTEK) 2022 Yılı 1. Dönem Toplantısı’, NEVÜ’de yapıldı.

Nevşehir Valiliği İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü koordinasyonunda ve Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel Başkanlığı’nda NEVÜ Rektörlük Binası Kadıncık Ana Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin,  Nevşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Serhat Cantekin, Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Dr. Bilgin Yazlık,  Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şinasi İnanıcı, TSE Nevşehir İl Müdürü Osman Özden Şahiner, KOSGEB Nevşehir İl Müdürü Ali Usta, KOP Bölge Kalkınma İdaresi yetkilileri, Ahiler Kalkınma Ajansı, Nevşehir ve Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri ile Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Teknopark’ın yüzde seksen beş oranında bir doluluğa sahip olduğunu ve taleplerin her geçen gün arttığını söyledi. Aktekin, Üniversitemiz merkez kampüs alanında 17 dönümlük arazi üzerinde hizmet veren Kapadokya Teknoparkımız içerisinde 40’a yakın firma araştırma ve geliştirme faaliyetleri kapsamında Bilişim, Yazılım, Savunma, Makine, Sanal Gerçeklik ve Biyoteknoloji konularında çalışmalar yürütmekte.  Bunlara ilave olarak 2021 yılından itibaren CAPPIN2C markası ile teknoloji tabanlı girişimcilere özel kuluçka programları uygulamakta, Labadokya markası ile hızlı prototipleme ve güncel teknolojilere erişim konularında hizmetler sunmakta.

Diğer taraftan artan girişimci talepleri nedeniyle 63 dönümlük bir araziyi Kapadokya Teknopark’a tahsis ettik ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız da bu alanı ek alan olarak onayladı” diye konuştu.

Nevşehir’in sanayisine ve teknolojisine politika ve stratejileri belirlemek, yeni yatırımlar için genişleme alanlarının tespit edilerek, sorunları tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla oluşturulan Sanayi ve Teknoloji Kurulu (SANTEK) ‘2022 Yılı 1. Dönem Toplantısı’nda, alınan kararlarla ilgili olarak kurul üyesi kurum/kuruluşlarca bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Toplantıda ayrıca Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Dr. Bilgin Yazlık, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de faaliyette bulunan Kapadokya Teknopark’ın etkinliğinin arttırılmasına yönelik çalışmaların belirlenmesi ve Teknopark bünyesinde faaliyete geçecek olan firmaların ruhsatlandırılması, bölgesel kümelenme alanları, gelecek planları ile birlikte Teknopark’ta faaliyet gösteren firmalarca yürütülen Ar-Ge projelerine dair bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı sonunda katılımcılar Kapadokya Teknopark’ta yer alan “Kuluçka Merkezi”, “Sanal Gerçeklik Deneyimleme Merkezi”, “Prototipleme Atölyesi” ve içerisinde faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek, yürüttükleri çalışmaları yerinde inceleyip bilgi aldılar.