NEVÜ Kozaklı Meslek Yüksekokulu’ndan Mezuniyet Sevinci

25 Haziran 2022 1290
NEVÜ Kozaklı Meslek Yüksekokulu’ndan Mezuniyet Sevinci

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kozaklı Meslek Yüksekokulu tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler için, mezuniyet töreni düzenlendi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Kozaklı MYO Müdürü Öğr. Gör. Muhammet Özalp, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Arif Nihat Samur ve Öğr. Gör. Süleyman Topaloğlu, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Mezun Arkadaşları Adına Heyecan ve Mutluluğunu Paylaştı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Kozaklı Meslek Yüksekokulu’nu birincilikle tamamlayan Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü İş ve Uğraşı Terapisi Programı öğrencilerinden Sinemnur Kıral'ın, tüm arkadaşları adına heyecan ve mutluluğunu katılımcılarla paylaşmasıyla başladı

Kıral, “Bugün Kozaklı Meslek Yüksekokulu birincisi olarak mezun olmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyim. Mezun olduğum bölüme büyük bir hevesle gelmiştim ve başarılı bir şekilde tamamladım. Bu anlamda yoluma ışık tutan değerli bölüm hocalarıma da teşekkür etmeyi borç bilirim. Ayrıca bu süreç içerisinde en büyük teşekkürü ise karşılık beklemeden bana destek olan, sevgilerini esirgemeyen kıymetli aileme borçluyum. Üniversitenin bana kazandırdığı değerli dostlarımın da bu başarımda katkısı büyüktür. Arkadaşlarıma da beni destekledikleri ve hep yanımda oldukları için sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu. 

MYO Müdürü Özalp: Mezun Olurken Sizlere Bir Anahtar Olarak Diploma Veriyoruz.

Mezun olan öğrencilere bundan sonraki yaşamlarının her alanında başarılar dileyen Kozaklı MYO Müdürü Öğr. Gör. Muhammet Özalp, “İnsan hayatında birçok an yaşar. Değişmeyen, unutulmayan ve herkesin hatırasında dün gibi hatırlanan ise özel anlardır. İşte bugün böyle özel bir an için toplandık. Bu özel anın bütün pozitif enerjisinin hayat boyunca üzerinizde olmasını diliyorum. Öğrencilerimiz meşakkatli ve bir o kadar da zor olan eğitimlerini tamamlayarak okulumuzdan mezun olmanın kıvancını yaşıyorlar. Sevgili öğrenciler, üniversite hayatının sadece eğitimle sınırlı olmadığını bulunduğunuz ortamda kazandınız vizyon ve değerlerinde bu eğitimin parçası olduğunu unutmamanız gerekir. Mezun olurken sizlere bir anahtar olarak diploma veriyoruz. Bu anahtarı kullanarak içeri girip deryaya dalmak ya da kullanmayıp bir kenara koymak sizlerin elinde. Bir üniversite mezunu olarak bundan sonra soru sorabilme, bu soruları etraflıca düşünebilme, araştırma ve keşfetme yetilerine sahipsiniz.

Ben bu vesileyle bugün mezun olan tüm öğrenci arkadaşlarımızı şahsım, üniversitem, okulumuz ve tüm hocalarımız adına bir kez daha tebrik ediyor, bundan sonraki eğitim ve hayatınızın her alanında başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız her daim açık olsun” diye konuştu.

Okul Birincisi ve İkincisine Başarı Belgesi

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Kozaklı Meslek Yüksekokulu’nu birincilikle tamamlayan İş ve Uğraşı Terapisi Programı öğrencilerinden Sinemnur Kıral’a başarı belgesini NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, ikincilikle tamamlayan Emine Erciyas’a ise başarı belgesini Kozaklı MYO Müdürü Öğr. Gör. Muhammet Özalp verdi. 

Mezuniyet Yaş Kütüğünde Yerini Aldı

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Kozaklı Meslek Yüksekokulu’nu birincilikle tamamlayan Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü İş ve Uğraşı Terapisi Programı öğrencilerinden Sinemnur Kıral’ın mezun olan tüm arkadaşları adına haklı heyecan, gurur ve mutluluğunu mezuniyet yaş kütüğüne çaktığı plaka ile perçinledi.

Müsabaka ve Turnuvada Başarılı Olan Öğrencilere Ödülleri Verildi

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) 12. Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen müsabakalarda başarı gösteren öğrenciler ile Masa Tenisi Turnuvasına yüksekokulu temsilen katılarak birinci olan öğrenciye madalya ve kupaları verildi.

Meslek Andıyla Mezun Oldular

Mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam eden tören, ‘Meslek Andı’nın okunması ve öğrencilerin katılımcıların alkışları eşliğinde keplerini hep birlikte havaya atmaları ile sona erdi.