NEVÜ ‘Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat’ta Etkinliğinde

26 Haziran 2022 1536
NEVÜ ‘Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat’ta Etkinliğinde

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü, Bitlis'in Ahlat ilçesinde 25-27 Haziran 2022 tarihleri arasında sürecek olan “Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat'ta” projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Bitlis Ahlat Belediyesi tarafından 1071 Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinliğe; Bitlis Valisi Oktay Çağatay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Iğdır Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Bitlis il protokol üyeleri, NEVÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Durmuş Ali Aydemir, Arş. Gör. Firdevs Yönet Eren ve Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Şükran Doğru Gürpınar, Ahlat halkı ve davetliler katıldı.

Etkinlik kapsamında Anadolu'ya ait yöresel el sanatları ve lezzetler farklı illerden gelen katılımcılar tarafından tanıtıldı. İlk gün etkinliklerinde gastronomi ekipleri tarafından yöresel lezzet çadırlarında yemekler yapılarak, yöresel el sanatları ürünlerini tanıtmak amaçlı sergi düzenlendi.

Etkinliğe katılan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Kapadokya yöresine ait “kabak çekirdeği” ve “köftür kavurması tatlısı” yapılarak alandaki ziyaretçilere ikram edildi. Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü ise Kapadokya yöresine ait el sanatları ürünleri olan Avanos çini-çömleklerini ve soğanlı bebeği gibi yöresel ürünleri ziyaretçilere tanıttı.

Etkinlik, yemek yarışmasına katılan ve dereceye giren ekiplere ödüllerinin verilmesinin ardından 27 Haziran pazartesi günü sona erecek.