NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi İlk Mezunlarını Hayata Uğurladı

27 Haziran 2022 1256
NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi İlk Mezunlarını Hayata Uğurladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Spor Bilimleri Fakültesi, Antrenörlük Eğitimi Bölümü olarak ilk mezunlarını vermenin gurur ve mutluluğunu yaşadı.

NEVÜ Spor Bilimleri tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim yılında mezun olan Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene; NEVÜ Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Selçuk Akpınar, Dr. Erhan Işıkdemir, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencilerinin duygu ve düşüncelerini aktardığı video gösteriminin ardından tören, Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü öğrencilerinden Fakülte birinciliğini paylaşan Veysel Mutlu Ergün ve Rüveyda Gedik’in tüm mezun olan arkadaşları adına yaptıkları konuşmalarıyla başladı.

Veysel Mutlu Ergün, “Bugün burada Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nden başarılı birer antrenör olarak mezun olma heyecanını yaşayan değerli arkadaşlarım ve ben, kurmuş olduğumuz hayallerimizi gerçekleştirmenin sevincini yaşarken bu anlamlı günde siz sevdiklerimiz ile bir arada olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Burada bulunan tüm mezun arkadaşlarım ve şahsım adına eminim ki dört yıllık eğitim hayatımız boyunca olduğu gibi bugünden sonrada yanı istek ve heyecan ile kendimizi geliştirmek adına duraksamadan çalışacak ve gelecek nesillere örnek birer model olacağız” diye konuştu.

Rüveyda Gedik, “Büyüyen ve gelişen bir ülkenin gençleri olarak, hangi alanda başarılı olacağımızı bilip, takım ruhuyla çalışarak bugünlere geldik. Kendi memleketimde, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin bize sunduğu böylesine kaliteli bir akademik kadro ve eğitimle bugün birer antrenör olarak mezun oluyoruz. Üniversitede geçirdiğimiz süre boyunca ise bizleri akademik geliştirirken hayata hazırlayan, emeklerini hiç esirgemeyen bölüm hocalarıma ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Buradan ayrılıp mesleki hayatımıza başladığımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi sporu daha ileriye ve iyiye taşıyıp, zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı sporcular yetiştireceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Hep birlikte güzel bir gelecek için senelerce çalıştık ve şimdi artık söz biz gençlerde” diye konuştu.

Bölüm Başkanı Uzlaşır: Öğrencilik Hayatınız Bitti ve Yeni Bir Hayata Adım Atıyorsunuz

Törende konuşan Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Serkan Uzlaşır, “Her son yeni bir başlangıçtır ve bugün yeni bir süreç başlıyor. Bizi ileri götüren içimizdeki öğrenme hevesinin bitmemesi. Her gün dünden iyi olun.

Sevgili öğrencilerimiz fırsatlar çağındayız.  Değer, içerik, fayda üretin ve problem çözün. Çünkü dünyada şu an o kadar çok problem var ki, çözüm bekleyen. Eğer hayatta bir problemi çözerseniz, bunu çözdüğünüz an, hayatınızın ne kadar değiştiğini göreceksiniz. O nedenle kafa yapınızı bunu oturtmaya odaklayın ve hayallerinizi çaldırtmayın kimseye.

Sevgili aileler ‘Mutluluk beklentilerin yönetimidir.’ Onlara bu zamana kadar destek oldunuz, hayallerini gerçekleştirmek için bu yönetimde de onların yanında olmaya devam edeceğinize eminim” dedi.

Dekan Yardımcısı Işıkdemir: Almış Olduğunuz Bilgi ve Birikimi Güzel Ülkemizin Dört Bir Yanında Layıkıyla Yerine Getirme Zamanı

Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Erhan Işıkdemir ise, “Dört yıllık eğitim hayatınızın bugün sonuna geldiniz. Şimdi hayatınızda yeni başlangıçlar yapma vakti. Eğitim hayatınız boyunca almış olduğunuz bilgi ve birikimi güzel ülkemizin dört bir yanında layıkıyla yerine getirme zamanı. İnanıyorum ki, hepinizin üzerinde taşıdığınız bu sorumluluk bilinciyle hareket edecek, devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü içerisinde görevlerinizi hakkını vererek yapacak, çocuklarımızın sporla tanışmasına vesile olacaksınız. Onlardan üst düzeyde sporcular yetiştirmek için gayret göstereceksiniz.

Ülkemizin gelişimi ve daha büyük hayallerin gerçekleşebilmesi için sorumluluğumuz çoktur, yükümüz ağırdır. Bu bilinçle güzel bir gelecek için; yolunuz açık, ufkunuz geniş ve Allah yardımcınız olsun” diye konuştu.

Antrenörlük Bölümü’nü Dereceyle Bitiren Öğrencilere Plaketleri Verildi

Yapılan konuşmaların ardından 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü birinciliğini paylaşan Veysel Mutlu Ergün ve Rüveyda Gedik’e plaketlerini NEVÜ Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Serkan Şahinkaya, ikincilikle tamamlayan Cengiz Özer’e plaketini Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ve üçüncülükle tamamlayan Selin Gişioğlu’na ise plaketini Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Serkan Uzlaşır verdi.

Bölüm Birincileri Mezuniyet Yaş Kütüğünde Yerlerini Aldılar

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü birinciliğini paylaşan Veysel Mutlu Ergün ve Rüveyda Gedik’e mezun olan tüm arkadaşları adına haklı heyecan, gurur ve mutluluğunu mezuniyet yaş kütüğüne çaktıkları plaka ile perçinlediler.

Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü’nden dereceyle mezun olan öğrenciler ile mezun olan tüm öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam eden tören, öğrencilerin katılımcıların alkışları eşliğinde keplerini hep birlikte havaya atmaları ile sona erdi.