NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Mezuniyet Töreni Düzenlendi

28 Haziran 2022 1353
NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yıllı mezunları, Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan törenle diplomalarını aldı. Gerçekleştirilen törende, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim, Sahne Sanatları, Seramik ve Cam Bölümü öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı.

Mezuniyet programına, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Özdemir ve Dr. Adem Varol, Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emre Üstün, Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nushet Göksun Yener, Seramik Cam Bölüm Başkanı Dr. Hatice Aybike Karakurt, Güzel Sanatlar Fakültesi akademik ve idari personeli ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı. 

“Unutmayınız ki ışığı alnında ilk hisseden olmak gibi bir sorumluluğumuz var”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, üniversitenin ve Fakültenin tanıtım filmiyle devam etti. Güzel Sanatlar Fakültesi birincisi Gökhan Güneş, mezun olan öğrenciler adına konuşma yaptı. Güneş, “Ne mutlu ki bize bugün buradan, birer sanat ehli namı ile mezun oluyoruz. Biz şanslı taifedeniz ki elimizde hayatın kırıcılığına karşı mücadele edeceğimiz müthiş silahlarımız var. Kimimizde saz... Kimimizde fırça, toprak, kil… Kimimiz nefesimizle kimimiz bakışımızla... Unutmayınız ki ışığı alnında ilk hisseden olmak gibi bir sorumluluğumuz var bizim. Bu millet, sizlerin aydınlattığı yoldan ilerleyerek hedefine ulaşacaktır. Son olarak bu yolda bana kılavuzluk eden saygıdeğer hocalarıma, beraber yürüdüğümüz sevgili arkadaşlarıma, bütün NEVÜ ailesine bana kattıkları için bütün kalbimle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Siz doğrunun, güzelin, aklın ve değerlerimizin kendisi olun”

Konuşmasına mezun öğrencilere seslenerek başlayan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek, “Unutmayın ki tarihi süreçte sanatçılar ürettikleri veya icra ettikleri eserlerle büyük kitlelerin duygularına yön vermiştir. Siz sanatçı adaylarını öncelikle kendi gelecekleri adına umutlu ve hayatlarının yeni dönemlerinin başlangıcı için sevinçli olmaya davet ediyorum. Sizler sanatlarınızla insana doğrudan etki etme gücüne sahipsiniz.  Bu gücü parlak bir Türk gencine yakışır, ahlaklı ve onurlu bir şekilde ülkemiz ve tüm insan varlığı adına olumlu kullanacağınıza eminim. Sizleri doğrudan, güzelden, akıldan, hakikatten, değerlerimizden yana olmaya çağırmayacağım. Siz doğrunun, güzelin, aklın ve değerlerimizin kendisi olun, olun ki biz yönümüzü kaybettiğimizde sizleri ve eserlerinizi takip ederek doğru yolu bulalım. Yolunuz bahtınız, zihniniz ve algılarınız açık olsun” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından mezun öğrencilerin hazırladığı slayt gösterileriyle devam eden törende dereceye giren mezunlara başarı belgeleri takdim edildi. Fakülte birincisi Gökhan Güneş başarı belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk’ün elinden, Fakülte ikincisi Fatma Arar başarı belgesini Fakülte Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek’in elinden, Fakülte üçüncüsü Gülsüm Kılıç ise başarı belgesini Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Özdemir’in elinden aldı. Bölümlerde dereceye giren mezunlara ise başarı belgeleri Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanları tarafından verildi.

Sahne Sanatları Bölümü korosunun verdiği Türk Halk Müziği dinletisiyle devam eden tören, öğrencilerin keplerini havaya atmalarının ardından fotoğraf çekimiyle son buldu.