Resim Bölümü 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı

07 Eylül 2022 6072
Resim Bölümü 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı

T.C.

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

RESİM BÖLÜMÜ

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI

 

Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümüne 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı için Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul edilecektir. Kontenjan, ön-kayıt, sınav yeri ve tarihleri, başvuru koşulları ve ön-kayıt sırasında gerekli olacak belgelerle ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir. Detaylı bilgi, Özel Yetenek Sınavı Bilgilendirme Kılavuzu’nda (En Altta) yer almaktadır.

Programın      Adı

Kontenjan

Başvuru ve Ön Kayıt (Online) Çevrimiçi

Sınav Tarihi

Sınav Sonuçlarının

Açıklanması

Kesin                 Kayıt

(Online)

Çevrimiçi

Yedek Adayların Boş Kalan Kontenjanlara Kayıt Tarihi

Resim Bölümü Resim Ana Sanat Dalı

Normal Öğretim

50

 22-31 Ağustos 2022

07 Eylül 2022 Çarşamba

09 Eylül 2022

12-13 Eylül 2022

14-16 Eylül 2022

 

Uluslararası Aday Öğrenci Kontenjanı: 4 kişidir.

Başvuru Koşulları

  1. T.C. veya K.K.T.C vatandaşı olmak.
  2. Başvuru tarihinde mezun veya mezun olabilir durumda olmak (Kesin kayıtlarda mezuniyet belgesini beyan etmeyen aday kayıt hakkını kaybeder).
  3. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi (YKS-TYT)’nden en az 120 puan almış olmak veya 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi (YKS-TYT)’nden en az 200 puan almış olmak.
    1. Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi (YKS-TYT) ile herhangi bir Yüksek Öğretim Ön Lisans programına kesin kayıt hakkı kazanmış olan adaylar da bu programlara başvurabilirler.
  1. Başvurular http://aday.nevsehir.edu.tr internet sitesi üzerinden online / çevrimiçi yapılacak olup şahsen ve posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Belgeler, internet adresine PDF formatında yüklenecektir

Çevrimiçi (Online) Başvuru Sistemine Yüklenmesi Gereken Belgeler

  1. Mezuniyet belgesi ya da diplomanın onaylı fotokopisi: Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Halen bir üniversitede öğrenci olan adaylar, üniversitelerinin öğrenci işlerinden alacakları öğrenci belgesi ile sınava başvuru yapabilir. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar bu durumlarını belgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler.
  2. 1 adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olmalıdır),
  3. Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı/ T.C. Kimlik Kartı,
  4. TYT sonuç belgesi,
  5. Başvuru belgelerinden herhangi birinin eksik olması durumunda başvuru kabul edilmeyecektir.
  6. Başvuru belgelerinin herhangi birinde sahtecilik yapıldığının tespiti halinde belge sahibi sınavı kazanmış olsa dahi kaydı yapılmayacak ve hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Çevrimiçi (online) başvuru sisteminde talep edilen belgeler arasında yer alan Diploma ve TC Kimlik Belgesini yanlış yükleyen adayların başvuru geçersiz sayılacaktır. Özgeçmiş belgesinde eksik ya da hatalı belge yüklenmesi durumunda adaya özgeçmiş puanı verilmeyecektir. 

Her adayın çevrimiçi (online) sistemine 15 MB’a kadar belge yükleme hakkı bulunmaktadır. Adayların bu durumu dikkate alarak belgelerini PDF formatında (fotoğraf hariç) sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

 

Resim Bölümü Resim Ana Sanat Dalı Özel Yetenek Sınavı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Merkez Kampüs Spor Salonu’nda 07 Eylül 2022 Çarşamba günü Saat 10:00’da başlayacak ve iki aşamalı olarak yapılacaktır.

(Adres : Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapalı Spor Salonu , 2000 Evler Mah. Zübeyde Hanım Cad. 50300 Merkez/NEVŞEHİR)

Aday Başvuru Linki

http://aday.nevsehir.edu.tr

Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı Kılavuzuna Ulaşmak İçin Tıklayınız.