Sahne Sanatları Bölümü 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı

22 Ağustos 2022 3180
Sahne Sanatları Bölümü 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı

T.C.

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ MÜZİK ANA SANAT DALI

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI

 

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Müzik Ana Sanat Dalı’na 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı için Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul edilecektir. Kontenjan, ön-kayıt, sınav yeri ve tarihleri, başvuru koşulları ve ön-kayıt sırasında gerekli olacak belgelerle ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir. Detaylı bilgi, Özel Yetenek Sınavı Bilgilendirme Kılavuzu’nda (En Altta) yer almaktadır.

 

Programın

Adı

Kontenjan

Başvuru ve Ön Kayıt Tarihi

Sınav Tarihi

Sınav Sonuçlarının Açıklanması

Kesin Kayıt Tarihi

Yedek Adayların

Boş Kalan Kontenjanlara Kayıt Tarihi

Sahne Sanatları Bölümü, Müzik Ana Sanat Dalı (Normal Öğretim)

25

22- 26 Ağustos 2022 (Mesai bitimine kadar)

31 Ağustos 2022

(1. Aşama)

1 Eylül

2022

(2. Aşama)

2 Eylül 2022

Online Kayıt

5-7 Eylül 2022

8-14 Eylül 2022

Sahne Sanatları Bölümü Müzik Ana Sanat Dalı (İkinci Öğretim)

25

 Uluslararası Aday Öğrenci Kontenjanı: Normal Öğretim için 4 , İkinci Öğretim için 3 kişidir.

ÖNEMLİ NOT: Sahne Sanatları Bölümü Müzik Ana Sanat Dalı Özel yetenek sınavı MERKEZ kampüsteki Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacaktır.

 

Başvuru Koşulları

  1. T.C. veya K.K.T.C vatandaşı olmak.
  2. Başvuru tarihinde mezun veya mezun olabilir durumda olmak (Kesin kayıtlarda mezuniyet belgesini beyan etmeyen aday kayıt hakkını kaybeder).
    1. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nden en az 150 puan almış olması veya 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nden en az 200 puan almış olması gerekmektedir.
    2. Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi (YKS-TYT) ile herhangi bir Yüksek Öğretim Ön Lisans programına kesin kayıt hakkı kazanmış olan adaylar da bu programlara başvurabilirler.
  1. Başvurular http://aday.nevsehir.edu.tr internet sitesi üzerinden online / çevrimiçi yapılacak olup şahsen ve posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Belgeler, internet adresine PDF formatında yüklenecektir

Çevrimiçi (Online) Başvuru Sistemine Yüklenmesi Gereken Belgeler

  1. Mezuniyet belgesi ya da diplomanın onaylı fotokopisi: Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Halen bir üniversitede öğrenci olan adaylar, üniversitelerinin öğrenci işlerinden alacakları öğrenci belgesi ile sınava başvuru yapabilir. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar bu durumlarını belgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler.
  2. 1 adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olmalıdır),
  3. Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı/ T.C. Kimlik Kartı,
  4. TYT sonuç belgesi,
  5. Başvuru belgelerinden herhangi birinin eksik olması durumunda başvuru kabul edilmeyecektir.
  6. Başvuru belgelerinin herhangi birinde sahtecilik yapıldığının tespiti halinde belge sahibi sınavı kazanmış olsa dahi kaydı yapılmayacak ve hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Çevrimiçi (online) başvuru sisteminde talep edilen belgeler arasında yer alan Diploma ve TC Kimlik Belgesini yanlış yükleyen adayların başvuru geçersiz sayılacaktır. Özgeçmiş belgesinde eksik ya da hatalı belge yüklenmesi durumunda adaya özgeçmiş puanı verilmeyecektir. 

Her adayın çevrimiçi (online) sistemine 15 MB’a kadar belge yükleme hakkı bulunmaktadır. Adayların bu durumu dikkate alarak belgelerini PDF formatında (fotoğraf hariç) sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

 

Sahne Sanatları Bölümü Müzik Ana Sanat Dalı Özel Yetenek Sınavı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Merkez Kampüs Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür Merkezinde  iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir.

(Adres : Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür Merkezi, 2000 Evler Mah. Zübeyde Hanım Cad. 50300 Merkez/NEVŞEHİR)

Aday Başvuru Linki

http://aday.nevsehir.edu.tr

Sahne Sanatları Özel Yetenek Sınavı Kılavuzuna Ulaşmak İçin Tıklayınız.