NEVÜ Ev Sahipliğinde ‘Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı’ Gerçekleştirildi

31 Temmuz 2022 1051
NEVÜ Ev Sahipliğinde ‘Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı’ Gerçekleştirildi

Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarları’nın yedincisi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Nevşehir Nissara AVM 2. kat Fuar Alanı’nda düzenlenen Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı’nın açılışına; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu, Nevşehir İŞKUR İl Müdürü Şinasi İnanıcı, Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) temsilcileri, üniversite adayı öğrenciler ve aileleri katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından bizler de tercih döneminde öğrencilerimize rehberlik etmeye devam ediyoruz. Fuar alanında Üniversitemiz ve diğer üniversitelerin alanında uzman personeli tarafından bilgilendirme ve tanıtım stantlarını ziyaret eden öğrenciler ve ailelerine üniversitelerin bölümleri ve programları, sundukları imkânlar, ulaşım ve barınma olanakları gibi birçok konuda bilgi veriliyor.

Değerli Adaylarımız Hayatlarının En Önemli Tercihlerinden Biri İle Karşı Karşıya

Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarları katılımcı öğrencilerimizin üniversiteler hakkında doğru bilgi edinerek doğru tercih yapmaları açısından son derece önemli bir etkinlik. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak üyesi bulunduğumuz Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarları’nın yedincisine  ev sahipliği yapmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Üniversitemizi katılımcı öğrencilerimize tanıtmak, onlara doğru bilgi vermek adına 3 Ağustos tarihine kadar sürecek olan fuarın tüm süreçlerine katılıyoruz.

Değerli Adaylarımız, hayatlarının en önemli tercihlerinden biri ile karşı karşıya bulundukları bu süreçte; Kapadokya’nın merkezinde yer alan Türkiye’nin seçkin eğitim kurumlarından biri olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni etraflıca araştırarak üst tercih sıralamalarına almalarını tavsiye ve temenni ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Fuarda NEVÜ’nün yanı sıra, aralarında Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesinin bulunduğu birçok devlet ve vakıf üniversiteleri stantlarıyla yer aldı. Fuarda ayrıca Nevşehir İŞKUR, İş ve Meslek Danışmanları ve İş Kulübü liderleri aracılıyla İŞKUR tanıtımı yaptı.