NEVÜ ve JAKEM Komutanlığı Arasında ‘Barınma ve Eğitim Alanları İş Birliği Protokolü’ İmzalandı

21 Eylül 2022 1723
NEVÜ ve JAKEM Komutanlığı Arasında ‘Barınma ve Eğitim Alanları İş Birliği Protokolü’ İmzalandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı arasında ‘Barınma ve Eğitim Alanları İş birliği Protokolü’ imzalandı.

NEVÜ Rektörlük makamında gerçekleştirilen ‘Barınma ve Eğitim Alanları İş birliği Protokolü’ imza törenine; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir JAKEM Komutanı Jandarma Albay İlyas Uysal, JAKEM Atlı Jandarma Birlik Komutanı Yarbay Hüseyin Fırat, NEVÜ Atçılık Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AT-BİN) Müdürü Dr. Uğur Ödek ve Müdür Yardımcıları Dr. Kürşat Özcan ile Doç. Dr. Selçuk Akpınar katıldı.

İmzalanan protokolün önemine değinen NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin “2021 Yılında JAKEM Komutanlığı ile atlı jandarma timleri ile görev köpeği unsurlarının bilimsel metotlar ve etkili öğretim teknikleri kullanılarak eğitim seviyelerinin yükseltilmesini içeren ‘Eğitim ve İş Birliği Protokolü’ imzalamıştık. Bugün ise bu protokolün devamı olarak NEVÜ AT-BİN Barınma ve Eğitim Alanları’nın JAKEM tarafından kullanılmasına yönelik bir anlaşma daha imzaladık.

İmzaladığımız protokol çerçevesinde JAKEM ve Üniversitemiz AT-BİN bünyesinde istihdam edilen atlar, her iki kurumun sahip olduğu barınma imkânlarından faydalandırılabilecek. Bu sayede, atçılık ve binicilik odaklı eğitim ve bilimsel araştırma faaliyetlerinin iki kurumun ortaklaşa çalışmaları ile sürdürülmesi sağlanacak” dedi.

Protokole Nevşehir JAKEM Komutanı Jandarma Albay İlyas Uysal ile birlikte imza atan Rektör Aktekin ayrıca, protokolün iki kurum için de hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.