NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öztürk ‘2022 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’ ve ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ Programına Katıldı

04 Ekim 2022 1057
NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öztürk ‘2022 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’ ve ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ Programına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Nevşehir İl Müftülüğü tarafından ‘2022 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’ ve  ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Nevşehir İl Müftülü tarafından  ‘2022 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’ ile ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda  “Peygamberimiz, Camii ve İrşat” temalı program düzenlendi. Programa; Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Erdoğdu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Aksaray İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, din görevlileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kurşunlu Camii Müezzin- Kayyımı Mehmet Karaşahin’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya’nın açılış konuşmasının ardından program, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘2022 Yılı Mevlid-i Nevi Haftası Peygamberimiz, Cami ve İrşat’ konulu sinevizyon gösterimiyle başladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç’in verdiği ‘Peygamberimiz, Cami ve İrşat’ konulu konferans ile devam eden program,  ‘2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ kutlama etkinlikleri kapsamında din görevlileri arasında çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.  

Dereceye girenlere ödüllerini Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya ve Aksaray İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller verdi.