Rektör Aktekin NEVÜ’lü Kapadokya Roket Takımı’nı Tebrik Etti

05 Ekim 2022 1123
Rektör Aktekin NEVÜ’lü Kapadokya Roket Takımı’nı Tebrik Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, TEKNOFEST 2022 Roket Yarışması Orta İrtifa Kategorisi’nde Türkiye 6’ncısı olan NEVÜ’lü Kapadokya Roket Takımı’nı tebrik etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bu sene ilk kez katıldıkları TEKNOFEST 2022 Roket Yarışması’nda Türkiye’nin sayılı üniversitelerini geride bırakarak 6. olan Kapadokya Roket Takımı akademik danışmanı NEVÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suad Başbuğ’u, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Serhat Özdemir’i, Mertcan Kapucu’yu ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Buğra Arslan’ı makamında kabul etti.

Tasarladıkları roket ile katıldıkları TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2022 Orta İrtifa Roket Yarışması ve Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali hakkında Rektör Aktekin’e bilgi veren Kapadokya Roket Takımı danışmanı Doç. Dr. Suad Başbuğ, “Takım olarak tasarladığımız roketimize elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz BAYKAR çalışanı ve Nevşehirli Uçak Mühendisi Tarık Kesekci kardeşimizin ismini verdik. Bu roketimizle Aksaray’da ‘Orta İrtifa Kategorisi’nde düzenlenen TEKNOFEST 2022 Roket Yarışması’na katılarak, Türkiye genelinde 251 takımın katıldığı finalde 6. olarak büyük bir başarı elde ettik. İlk defa katıldığımız bu yarışmada Türkiye’nin önde gelen takımlarını geride bırakmakla birlikte Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne davet edilerek hem üniversitemizi hem de Nevşehir’i gururla temsil ettik. Bu bizim için bir başlangıç oldu ve bundan sonraki hedefimiz kendimizi daha da geliştirerek birincilik elde etmek. Yarışma boyunca bize verdiğiniz desteklerden dolayı size ve üniversite yönetimine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Üniversite ve şehir olarak büyük bir gurur yaşadıklarını belirten ve geleceğin mühendislerini elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik eden Rektör Aktekin,  bundan sonra da kendilerine gereken her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Aktekin, “Üniversite olarak öğrencilerimizin eğitimin yanı sıra kendilerini alan içi ve alan dışı araştırma – geliştirme faaliyetlerinde bulunarak geliştirmelerine büyük önem veriyor ve destekliyoruz. Bunun içinde başta üniversitemiz birimleri içerisinde bulunan ve öğrencilerimize büyük oranda uygulama alanı sunan laboratuvarlarımızı, bölüm ve programlarımızı ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda yeniliyor ve geliştiriyoruz. Üniversite olarak amacımız öğrencilerimize en iyi eğitimi vererek kendilerinin ülkemizin belirlediği milli ve yerli üretim hedefleri doğrultusunda alanında uzman birer mühendis, teknisyen ve diğer alanlarda başarılı birer bireyler olarak yetişmesidir.

Sizlerin de bu doğrultuda ortaya koyduğu çalışmalar ve elde ettiği başarı, üniversite ve şehir olarak bizleri de oldukça gururlandırdı. Sizleri şahsım, üniversitem ve şehrim adına bir kez daha tebrik ederken, başarılarınızın bundan sonrada artarak devam etmesi için üniversite olarak her daim yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim” diye konuştu.

Rektör Aktekin daha sonra, Kapadokya Roket Takımı ile bir süre görüştü.