2023 Erasmus+ "Avrupa Üniversiteleri" Çağrısı Rekor Bütçe ile Yayınlandı

11 Ekim 2022 936
2023 Erasmus+ "Avrupa Üniversiteleri" Çağrısı Rekor Bütçe ile Yayınlandı

2023 Erasmus+ Avrupa Üniversiteleri çağrısının açılışı rekor bütçe ile gerçekleşerek 384 milyon Avro olarak açıklanmıştır. Söz konusu bütçe ile Avrupa Üniversiteleri girişiminin yaygınlaştırılmasına devam edilecektir. Çağrı metninin bağlantısı da dahil olmak üzere daha fazla bilgiye https://erasmus-plus.ec.europa.eu/news/opening-of-2023-erasmus-european-universities-call-comes-with-record-budget web sayfasından erişebilirsiniz.

Avrupa Birliği Komisyonu 15 Kasım 2022'de (14.30 – 17.00 CET) potansiyel başvuru sahiplerini hedefleyen açık bir çevrim içi bilgilendirme toplantısı düzenleyecektir. Canlı yayın bağlantısı da dahil olmak üzere daha fazla bilgiyi https://www.eacea.ec.europa.eu/news-events/events/online-information-session-european-universities-erasmus-2023-call-proposals-2022-11-15_en web sayfasında bulabilirsiniz.

Çağrı ile lgili bilgiler: 

- Erasmus+ 2023 Avrupa Üniversiteleri çağrısı artık tüm Batı Balkan ülkelerinden yükseköğretim kurumlarının ittifaklara tam ortak olarak katılımına açıktır.

- Ayrıca, yüksek kaliteli olarak değerlendirilen ve puanlanan (80 puanın üzerinde) ancak mevcut bütçe yetersizliği nedeniyle Erasmus+ kapsamında finanse edilemeyen tekliflere bir Mükemmellik Mührü verilecektir. Mühür, ilgili tekliflerin kalitesini tanıyan ve ulusal düzeyde alternatif finansman arayışlarına yardımcı olan bir kalite etiketidir.

Çağrının yapısı (Çağrı iki konu etrafında yapılandırılmıştır): 

Konu 1: Önceden var olan kurumsal ulusötesi işbirliğinin yoğunlaştırılması
Bu çağrı konusu, 2020 Erasmus+ teklif çağrısı kapsamında seçilen Avrupa Üniversiteleri ittifakları dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, halihazırda mevcut olan kurumsal ulusötesi işbirliği ittifaklarına destek sağlayacaktır.

Amaç, uzun vadeli 'Avrupa Üniversiteleri' vizyonuna doğru ilerlemek için bugüne kadar elde edilen kurumsal işbirliğinin üzerine inşa etmek ve bu mevcut işbirliğinin etkinliğini daha da derinleştirmek, yoğunlaştırmak ve genişletmektir. Yeni yükseköğretim kurumları bu mevcut ittifaklara tam ortak olarak katılma fırsatına sahiptir.

Konu 2: Yeni kurumsal ulusötesi işbirliğinin geliştirilmesi
Bu çağrı konusu, yeni bir 'Avrupa Üniversiteleri' ittifakında köklü kurumsal ulus ötesi işbirliği kurmak isteyen başvuru sahiplerine destek sağlayacaktır.

Son Başvuru Tarihi: Başvuruların sunulması için son tarih 31 Ocak 2023'tür. Çağrı, niteliksel kriterlere dayalı açık rekabetçi bir çağrıdır.

Saygılarımızla
Uluslararası İlişkiler Ofisi
iro@nevsehir.edu.tr
uio@nevsehir.edu.tr


2023 Erasmus+ "Avrupa Üniversiteleri" Çağrısı Rekor Bütçe ile Yayınlandı