ETF GRETA Web Semineri: Yeşil/Sürdürülebilir Eğitim Programları

20 Ekim 2022 982
ETF GRETA Web Semineri: Yeşil/Sürdürülebilir Eğitim Programları

Aşağıda detaylarını okuyacağınız Web (çevrimiçi) seminerinde Türkçe, Fransızca ve Ukrayna dilinde tercüme sağlanacaktır. 

Kayıt olunması gerekmektedir: (45 saniye): https://treeform.typeform.com/to/iKFJe7WP 

***
27 Ekim 2022 Perşembe günü, Avrupa Eğitim Vakfı tarafından Orta Avrupa saatiyle 12.00 - 14.30 arasında "Yeşil Eğitim Programları" konulu GRETA web semineri düzenlenecektir.

ETF Mükemmellik Ağı kapsamında yer alan GRETA - Tematik Eylemler Yoluyla Mükemmelliğe Yönelik Yeşillendirme/Sürdürülebilirlik Çözümleri - Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezleri ve Mesleki Eğitim ve Öğretim sağlayıcılarını yeşile geçiş süreçlerinde destekler. 
 
GRETA'nın mevcut aşamasında, belirli temalarla ilgili iyi uygulamaları sunmak ve paylaşmak amacıyla Haziran 2022 - Ocak 2023 tarihleri arasında altı çevrimiçi Tematik Web Semineri düzenlenmektedir.
27 Ekim'de gerçekleşecek tematik oturum, yeşil eğitim programlarını derinlemesine inceleyerek eğitim programlarının başarılı bir yeşil geçişe/ sürdürülebilirliğe nasıl katkıda bulunabileceğini inceleyecektir. Küresel bağlamda, mesleki eğitim çalışanların yanı sıra işletmelerin de uygulamalarını daha fazla sürdürülebilirlik yönünde şekillendirmelerini ve dönüştürmelerini sağlayacak bilgi, beceri ve yenilikçiliğin geliştirilmesinde kilit bir rol oynamaktadır. 
 
Bu bağlamda, yeşil/sürdürülebilir eğitim programlarının geliştirilmesi (ve mevcut eğitim programlarının güncellenmesi) çok önemlidir. Mesleki eğitim öğrencilerine hangi yeşil becerilerin aktarılacağını belirleyenler eğitim faaliyetleri ve öğrenme kazanımlarıdır. Bu beceriler, yeşil geçişin anahtarı olan belirli teknolojiler ve süreçlerle ilgili teknik becerileri kapsayabilir. Bununla birlikte, meslek veya sektörler arasında fark gözetmeksizin tüm mesleklerin yeşil becerilere ihtiyacı oduğu söz konusu olduğundan, geleneksel mesleklerin de yeni yeşil paradigmaya uyarlanması; bu alanda da yeşil becerilerin edinilmesi gereklidir. 
27 Ekim 2022 GRETA Tematik oturumundan elde edilecek bilgiler: 
  • Yeşil beceriler ve mesleki eğitimin yeşil dönüşüm kapsamındaki stratejik rolü nedir? 
  • Yeşil eğitim programlarına örnekler
  • Müfredat ve eğitim programı hakkında farkındalık

Saygılarımızla
Uluslararası İlişkiler Ofisi
iro@nevsehir.edu.tr
uio@nevsehir.edu.tr

ETF GRETA Web Semineri: Yeşil/Sürdürülebilir Eğitim Programları