NEVÜ Rektörü Aktekin NESİAD’ın Konuğu Oldu

20 Ekim 2022 853
NEVÜ Rektörü Aktekin NESİAD’ın Konuğu Oldu

Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD)’ın ‘Ekim Ayı Buluşmaları’nın konuğu olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  üniversite-sanayi iş birliğine büyük önem verdiklerini söyledi.

NESİAD tarafından düzenlenen ‘Ekim Ayı Buluşmaları’nın konuğu olan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Konuşmasında Üniversite-Sanayi iş birliğine büyük önem verdiklerini belirten Rektör Aktekin,  ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında YÖK tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’na dahil edilen üniversite olarak, şehrin ve bölgenin sahip olduğu değerleriyle kalkınmasına yönelik, sektör temsilcileriyle yürüttükleri ortak çalışma ve projelere değindi.

Aktekin, “Üniversite olarak bizim öğrencilerimizin eğitimleriyle birlikte bulunduğumuz şehrin ve bölgenin kalkınmasına yönelik sorumluluklarımızla birlikte belirlediğimiz hedeflerimiz bulunmakta. Bu kapsamda üniversite-şehir ve üniversite-sanayi iş birliğine büyük önem veren bir üniversite olarak Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığım ve üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Kapadokya Teknopark aracılığıyla, isteyen sektör temsilcilerimize araştırma, uygulama ve AR-GE faaliyetlerine yönelik destekler veriyoruz.  Şu anda Kapadokya Teknoparkımızda hali hazırda araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüten 40’a yakın firmamız; bilişim, yazılım, savunma sanayi, makine, sanal gerçeklik ve biyoteknoloji konularında çalışmalar yapıyor.

Diğer taraftan üniversitemiz bünyesinde bulunan Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Kapadokya Jeolojik Miras ve Kaya Oyma Yapıları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Pomza Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ve diğer ilgili birimlerimiz aracılığıyla kamu ve özel sektörle yaptığımız ortak proje ve çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Nevşehir’e önemli derecede katma değer ve istihdam sağlayan, farklı endüstriyel alanlarda yoğun olarak kullanılan ponza madeninin kullanım ve uygulama alanlarının genişletilmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Rektör Aktekin, “Yer altı ve yer üstü büyük bir zenginliğe sahip olan ülkemiz, özellikle ponza rezervi açısında da dünyanın yaklaşık %50’sine sahip bir ülke.  Nevşehir ise bunun %17’sine sahip yani ülke ekonomisine önemli derecede katma değer ve istihdam sağlayan bir ponza rezervine sahip.  Bu şehirde bulunan üniversite ve sektörler olarak bizlere düşen ise bu zenginliğimizin kullanım ve uygulama alanlarını genişletmekle birlikte geliştirmektir. İşte bu anlamda da ilgili birimlerimiz aracılığıyla ve sektör temsilcilerimizle de araştırma, uygulama ve AR-GE faaliyetlerine yönelik önemli çalışmalarda yürütmekteyiz ” diye konuştu.

Rektör Aktekin’e ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş ve yönetim kurulu üyeleri ise üniversite-sanayi iş birliğine yönelik yürüttükleri çalışma ve projelerinin yanı sıra vermiş oldukları desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.