Rektör Aktekin İİBF Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

21 Ekim 2022 928
Rektör Aktekin İİBF Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2022-2023 Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in katılımıyla gerçekleştirildi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kerim Bilgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Nuri Özgür Doğan, Bölüm Başkanları, fakültenin akademik ve idari personeli katıldı.

Açılış konuşmasında 2022 yılı akademik faaliyet değerlendirmesi hakkında bilgi veren  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Şahlan Öztürk, yeni akademik yılda yapılması planlanan eğitim-öğretime yönelik faaliyetler hakkında bilgi vererek, fakültede yürütülen çalışma ve projelere değindi. 

Üniversitenin tüm akademik ve idari birimlerinde kalite ve akreditasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “öncelikli hedefimiz; Üniversitemizin sürdürülebilir gelişmesini sağlayarak her alanda kalite standartlarını yükseltmektir.  Bu hedefimiz doğrultusunda çalışma ve projelerimizi hayata geçiriyoruz” diye konuştu. Öğrenci merkezli eğitim-öğretim sistemini benimsediklerini vurgulayan Aktekin, “Öğrencilerimizin eğitimleriyle birlikte sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine de büyük önem veriyoruz. Çünkü siz değerli hocalarınızın öğrencilere verdiği eğitim kadar fakültemizin üniversite içi veya üniversite dışı düzenlediği proje ve çalışmalarında öğrencilerin yer alması, kendisini formal eğitimin yanında sosyal, kültürel ve sportif olarak da geliştirmesi, önem verdiğimiz noktaların başında geliyor” dedi. 

Toplantıda İİBF öğretim elemanlarıyla bir süre sohbet eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, tüm bölüm ve programlarıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin çok önemli bir akademik birim olduğunun altını çizerek üniversite-bölge, üniversite-şehir iş birliği alanlarında mevcut çalışma ve projelerin yanı sıra yeni özgün çalışma ve projelerin geliştirilmesinde İİBF’nin çok etkin rol oynayacağını vurguladı. “Tüm dünyada gerek ekonomik gerekse uluslar arası ilişkiler anlamında çeşitli sıkıntıların yaşandığı şu süreçte İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin siz değerli hocalarından özgün çalışmalar bekliyoruz. Ülkemizin, kültür ve medeniyetimizin gelişimi ve dünyaya örnek değerler üretmesi bağlamında sevgili öğrencilerimizin eğitimi de siz değerli hocalarımıza emanet” diye konuştu.  

Toplantı, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in öğretim elemanlarının yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında dile getirdikleri görüş, istek ve önerilerini alması ile sona erdi.