Nevşehir’de Bütünleştirici Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi Kapsamında ‘Aile Farkındalık Eğitimi’ Verildi

21 Ekim 2022 991
Nevşehir’de Bütünleştirici Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi Kapsamında ‘Aile Farkındalık Eğitimi’ Verildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün proje yürütücülüğünü üstlendiği Nevşehir’de Bütünleştirici Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında ‘Aile Farkındalık Eğitimi’ verildi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Cavkaytar, Eğitim Uzmanı Raşit Sacit Şen, Özel gereksinimli çocukların aileleri ile NEVÜ akademik personeli katıldı.

Farkındalık eğitimi öncesinde konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Üniversitemizin proje yürütücülüğünü üstlendiği Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün faydalanıcısı olduğu, Nevşehir İl Milli Eğitim  Müdürlüğü iş birliğinde ve IPA II programı çerçevesinde ülkemiz ile AB fonlarından desteklenen projemizin, eğitimleri kapsamda tüm çocukların kaliteli eğitim alarak, sağlıklı bir iletişimle hem sosyal hem aile hayatlarında başarılı ve güçlü birer birey olmalarına katkıda bulunmak, ailelerin çocuklarıyla iletişimini güçlendirmek ve ailelere destek sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. Aktekin, ailelere hitap ederek, “Karşılaştığımız ve karşılaşacağımız tüm farklılıklarla çocuklarımız da karşılaşacaklar. Sizlere, deneyimli uzmanlarımız aracılığıyla farklılıkların aslında büyük bir zenginlik olduğunu çocuklarınıza nasıl anlatabileceğinize dair bilgiler sunduk” dedi.

Programda, Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Cavkaytar tarafından verildi. Cavkaytar, Özel gereksinimli çocuk aileleri için Özel gereksinimli olmak ne demek? Çocuklar arasındaki farklılıklar neler? Çocuğumla nasıl iletişim kurmalıyım? Ergenlik ve cinsel eğitim konusunda desteğe ihtiyacım var. Çocuğumun evde ders çalışmasını nasıl sağlayabilirim? Konularında bir farkındalık semineri verdi.

Eğitimin sonunda NEVÜ Özel Eğitim Topluluğu ve Tiyatro Kulübünün hazırladığı Gölge Oyunu sergilendi. Farkındalık eğitimine katılan veli ve ailelere Katılım Sertifikası verildi. Etkinlik Özel gereksinimli çocukların velilerine yönelik olarak 26 ve 27 Kasım tarihleri arasında tekrarlanacak.