NEVÜ İspanya’da Yapılan ‘Mesleki Eğitimde Mükemmeliyet Merkezleri Ağı Toplantısı’nda

17 Kasım 2022 871
NEVÜ İspanya’da Yapılan ‘Mesleki Eğitimde Mükemmeliyet Merkezleri Ağı Toplantısı’nda

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Hilmi Çolakoğlu,  Mesleki Eğitimde Mükemmeliyet Merkezleri Ağı (Centres of Vocational Excellence)  CoVE   (https://bit.ly/3D9L0tb)  kapsamında İspanya’da düzenlenen “2022 Forum on Vocational Excellence” konferansına  katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün 2021 yılında dahil olduğu Avrupa Komisyonu ve Avrupa Eğitim Vakfı tarafından yürütülen ‘Mesleki Eğitimde Mükemmeliyet Merkezleri Ağı (CoVE) (https://bit.ly/3D9L0tb)’ kapsamında, 15-16 Kasım 2022 tarihlerinde İspanya’nın Bask Bölgesi’nde “2022 Forum on Vocational Excellence” konferansı düzenlendi.  Konferansa Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini temsilen öğretim üyesi Prof. Dr. Hilmi Çolakoğlu ve Eğitim Uzmanı Özlem Kalkan katıldı.  

Bugüne kadar Avrupa’da toplam 11 adet Mesleki Eğitimde Mükemmeliyet Merkezi kurulmuş olup, 2027 yılına kadar bu sayının 100’e çıkması hedefleniyor. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitimde Mükemmeliyet Merkezi Ağına dahil olabilmek için gerekli çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar Türkiye’den bu ağa ODTÜ ve Yaşar Üniversitesi dahil oldu.