Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği Başvurusu – Türk Halk Bilimi Bölümü

25 Kasım 2022 749
Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği Başvurusu – Türk Halk Bilimi Bölümü

Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği Başvurusu – Türk Halk Bilimi Bölümü

2022-1-TR01-KA171-HED-000069186

ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ İLANI

Başvuru Takvimi

İlan Tarihi: 21.11.2022

Başvuru Başlangıcı: 12.12.2022

Başvuru Bitişi: 26.12.2022 16.00

Başvuru Kanalı: www.erasmusbasvuru.ua.gov.tr

Sonuçların İlanı: 27.12.2022

Seçim Sonuçlarına İtiraz: 28.12.2022-02.01.2023 (Şahsen dilekçe ile Uluslararası İlişkiler Ofisine yapılacaktır).

Personel Ders Verme Hareketliliği Nedir?

*Personel ders verme hareketliliği Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkedeki bir yükseköğretim kurumunda veya Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkedeki bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır.

Kimler Başvurabilir?

* Ders verme ilanına Üniversitemizde Türk Halk Bilimi Bölümünde ders verme yükümlülüğü olan akademik personel başvurabilir. Bu ilan bölüm odaklıdır. Sadece Türk Halk Bilimi Bölümünden başvuru kabul edilecektir.  

* Kadrosu farklı bir kurumda olup da sözleşmeli olarak başka bir yükseköğretim kurumunda çalışmakta olan personel, hareketliliğe, kadrosunun bulunduğu değil, fiilen çalıştığı kurumda başvurur.

*Hizmet alımı yolu ile yükseköğretim kurumunda istihdam edilen personel ile yükseköğretim kurumu arasında sözleşme olmadığından, bu kişiler personel hareketliliğinden faydalanamaz.

*Faaliyetin gidilecek olan kurumun akademik takvimine uygun şekilde planlanması ve tatil dönemlerine denk gelmemesi gerekmektedir.

Önemli Belgeler

* Kabul Mektubu veya Ön Kabul Belgesi (Karşı kurum ile yapılan e-posta yazışmasının çıktısı) olmayan adaylar başvuru yapamaz. Bu ilana başvuruda Moldova Comrat Devlet Üniversitesi Ulusal Kültür Fakültesinden kabul mektubu gerekmektedir. Bu belge veya yazışmalarınızın ekran görüntüsünü başvuru adımlarında yüklemeniz istenecektir. HAREKETLİLİK ÖNCESİNDE başvuru yaparken kabul mektubunuzu yüklemediyseniz, kabul mektubun taranmış halinin erasmus@nevsehir.edu.tr e-posta adresine gönderilmesi veya elden teslim edilmesi gereklidir. Her iki durumda da, kabul mektubunun ıslak imzalı halinin en geç hareketliliğin tamamlanmasıyla birlikte Ofise teslim edilmesi gereklidir.

* Kabul belgesinde dersin türü, tarih aralığı ve kaç saat ders verileceği mutlaka belirtilmelidir.

*Ders Verme Anlaşması (=Staff mobility agreement for teaching için tıklayınız) başvuru esnasında sisteme yüklenecektir. Bu anlaşmada en az 8 (sekiz) saatlik bir ders planı görülmelidir. Ders verme anlaşması olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

* Ders verme programında ve/veya katılım sertifikasında faydalanıcının en az 8 saat ders vermediği açıkça görünmediği takdirde hibe ödemesi yapılmaz.

*Hareketliliğiniz bittikten sonra gittiğiniz üniversitenin/kurumun size verdiği Katılım Sertifikasını ofisimize teslim etmeniz gerekmektedir. Katılım sertifikası teslim etmeyen adayların hareketlilikleri geçersiz sayılır.

*Bu belgeler dışında hareketliliği gerçekleştiren personelin pasaportunda yurtdışına çıkış ve yurtdışından dönüş tarihleri olan sayfalar fotokopi olarak istenir.

Değerlendirme Ölçütleri

 

Ölçüt

Puan

1

Daha önce herhangi bir personel hareketliliğinden faydalanmamış olmak

+10

2

Yabancı Dil Seviyesi: Yabancı dil puanı ulusal (YDS, YÖKDİL) veya uluslararası geçerliliği olan (ÖSYM tarafından tanınan) yabancı dil sınavlarından en az 70 olmalıdır.  Yabancı dil belgesini başvuru adımlarında sisteme yükleyiniz.

Lütfen Dikkat! Yabancı dil sınav sonucunuz herhangi bir yıla ait olabilir. Yabancı dil belgesi olmayıp da UAK doçentlik sınavını geçmiş olanlar, doçentlik belgelerini yükleyebilirler, puanları 70 olarak değerlendirilecektir.

Puanınızın tamamı değerlendirilir

3

Hizmet Yılı: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesindeki toplam hizmet yılınızı gösteren belgeyi yükleyiniz.

Yıl sayısı doğrudan toplanır

4

Ünvan

 

Prof. Dr.: +20

Doç. Dr.: +15

Dr. Öğr. Üye.: +10

Diğer: +5

5

Engelli personel: İlgili belgeyi sisteme yükleyiniz. 

+10

6

Gazi personel ile şehit ve gazi eş ve çocuğu personel: İlgili belgeyi sisteme yükleyiniz.

+10

7

Vatandaşı olunan ülkeye hareketlilik

-20

8

Bir önceki Erasmus döneminde gitmeye hak kazandığı halde, feragat edebilme döneminden sonra mücbir neden göstermeksizin gitmekten vazgeçme

-20

9

Erasmus faaliyetlerinde görev alanlar: Erasmus Bölüm Koordinatörü olarak görev yapıyorsanız yandaki sütuna 40 puan; Erasmus Birim Koordinatörü olarak görev yapıyorsanız 40 puan; bu görevlerden her ikisini de aynı anda yürütüyorsanız 80 puan yazınız.

Erasmus Bölüm Koordinatörü: 60

Erasmus Birim Koordinatörü: 40

 

Değerlendirme Süreci

* Başvurular Üniversite Erasmus+ Komisyonunda değerlendirilir. Adaylar, puan çizelgesindeki toplam puanlarına göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanır. Bu sıralama sonucunda da asil ve yedek adaylar belirlenir.

* Daha önce personel hareketliliğine dâhil olmayan bölüm ya da birimlere, daha önce personel hareketliliğinde yer almayan veya az sayıda yer alan ülke ve yükseköğretim kurumu ile hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmeyi planlayan başvurulara öncelik verilecektir

* Asil ve yedek adayların listesi Uluslararası İlişkiler Ofisi web sayfasında yayınlanır.

* Hareketliliğe seçildiği halde hareketlilikten vazgeçen adaylar feragat dilekçesi ile bu durumu Uluslararası İlişkiler Ofisine bildirmelidir.

* Feragat olması durumunda sıra yedek aday listesine geçer.  

Hibelendirme

* Üniversitemize tahsis edilen mevcut hibe kapsamında 1 (bir) personelin faaliyetten hibeli olarak faydalandırılması öngörülmektedir. Bu amaçla 1 asil 1 yedek aday belirlenecektir.

* Ofisimiz mevcut hibe ile daha fazla personelimizin hareketlilikten yararlanmasını sağlamak amacıyla Erasmus personel hareketliliği kapsamında hibe ödemesi yapılacak süreyi en az 2 iş günü en fazla 5 iş günü olarak sınırlandırmıştır. Seyahat edilen günler için personele hibe tahsis EDİLMEYECEKTİR. Gidilecek ülkeye göre verilecek günlük hibe miktarı aşağıdaki gibidir:

Gönderen Ülke

Kabul Eden Ülke

Günlük hibe miktarları (Avro)

Türkiye

1-12.Bölgelerde Yer

Alan Programla

İlişkili Olmayan

Üçüncü Ülkeler (Moldova dahil)

180

1-12.Bölgelerde Yer

Alan Programla

İlişkili Olmayan

Üçüncü Ülkeler (Moldova dahil)

Türkiye

140

* Faaliyet gerçekleştirilmeyen ya da ders verme hareketliliği ile ilgisi bulunmayan faaliyetlerin gerçekleştirildiği günler için hibe ödemesi yapılmayacaktır.

Seyahat Desteği

* Seyahat desteği, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan mesafe hesaplayıcısı ile Nevşehir ve gideceğiniz kent arasındaki mesafe dikkate alınarak yapılacaktır. Diğer uygulamalar mesafe hesaplamaları için resmi ölçüt değildir!

* Mesafe hesaplayıcıda çıkan kilometrenin aşağıdaki tablodaki hibe karşılığı gidiş-dönüş rakamı olup, söz konusu MİKTAR İKİYLE ÇARPILMAZ. Personelin aktarmalı olarak seyahat etmesi, yukarıda belirtilen mesafe hesaplaması ile varılan mesafeyi etkilemez.

Yeşil seyahat nedir? Karbon salınımını azaltacak şekilde gerçekleştirilmiş seyahat türüdür (Otobüs, tren, araba paylaşımı vb.). Yeşil Seyahat türünde seyahat tercih eden personele seyahat günleri için 4 güne kadar bireysel destek verilir. Sürdürülebilir ulaşım araçlarının (yeşil seyahat) kullanılması durumunda; seyahat hibesini alan kişi ve gönderen kurum tarafından imzalanmış bir doğruluk beyanı destekleyici belge olarak kullanılacaktır.

Mesafe Hesaplayıcı:

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/distance-calculator_en

Mesafe Bandı ve Seyahat Destek Miktarları:

Elde edilen “km” değeri

Hibe miktarı (Avro)

Yeşil Seyahat Desteği (Avro)

10-99 KM arası

23

-

100 - 499 KM arası

180

210

500 - 1999 KM arası

275

320

2000-2999 KM arası

360

410

3000 - 3999 KM arası

530

610

4000 - 7999 KM arası

820

-

8000 KM ve üzeri

1500

-

*Hareketlilikten hibeli olarak faydalanmaya hak kazanan personele hareketlilik öncesinde hak ettiği tahmini toplam hibenin %80’i verilecek olup, dönüş evraklarını teslim ettiğinde kalan %20’lik ödemesi yapılacaktır.

* Ders verme hareketliliğinden faydalanacak personele, faaliyete başlamadan önce ödenecek hibe miktarının hesaplanması sırasında, personelin hazırlamış olduğu ve taraflarca onaylanmış ders verme anlaşması dikkate alınır.

* Ders verme hareketliliğinden faydalanan personele verilen hibe katkı niteliğindedir ve yurtdışında geçirilen döneme ilişkin masrafların tamamını karşılamaya yönelik değildir.

* İsteyen personel maddi destekten feragat ederek hareketlilikten faydalanabilecektir.

İçerme Desteği

* Erasmus+ Programı, özel ihtiyaç sahibi kesimin programa katılımını teşvik etmektedir. Özel ihtiyacı olan kişi, ek finansal destek olmadığı takdirde kişisel fiziksel durumu, zihinsel durumu veya sağlık durumu, projeye/hareketlilik faaliyetine katılmasına izin vermeyen potansiyel katılımcıdır. Bu niteliklere sahip personelimiz belgelendirdikleri takdirde Erasmus+ İçerme Desteğinden faydalanabilecektir. Detaylı bilgi için lütfen Uluslararası İlişkiler Ofisi ile irtibata geçiniz.

 Hibe Kesintisi ve İadesi Yapılacak Durumlar

* Hareketliliğe katılımı kanıtlayan belgelerin teslim edilmemesi durumunda (Katılım Sertifikası, pasaport giriş-çıkış sayfaları) hareketlilik geçersiz sayılır ve personele hibe ödenmez, başlangıçta ödenen hibe tahsil edilir.

* Hareketliliğin gerçekleşmemesi durumunda yapılan tüm ödemeler yararlanıcıdan geri alınır.

 Diğer Hususlar

* Hareketlilikten faydalanmaya hak kazanan personelimizin hareketliliği gerçekleştireceği tarihleri kapsayacak şekilde idari izin alması gerekmektedir. Bu süreç, personelin kendi birimi üzerinden yapması gereken ve Uluslararası İlişkiler Ofisinden bağımsız bir süreçtir. İdari izin sürecinde yaşanacak herhangi bir problemden dolayı Uluslararası İlişkiler Ofisi sorumlu tutulamaz.

 

Bilgi için: erasmus@nevsehir.edu.tr