Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği Başvuruları Başlıyor!

25 Kasım 2022 789
Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği Başvuruları Başlıyor!

Project 2020-1-TR01-KA103-081309

ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI

Başvuru Takvimi

İlan Tarihi: 22.11.2022

Başvuru Başlangıcı: 12.12.2022

Başvuru Bitişi: 23.12.2022 16.00

Başvuru Kanalı: erasmusbasvuru.ua.gov.tr

Sonuçların İlanı: 26.12.2022

Seçim Sonuçlarına İtiraz: 27.12.2022-30.12.2022 (Şahsen dilekçe ile Uluslararası İlişkiler Ofisine yapılacaktır).

Personel Eğitim Alma Hareketliliği Nedir?

*Personel eğitim alma hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları personel eğitim alma faaliyeti kapsamında uygun faaliyet olarak değerlendirilmemektedir.

Kimler Başvurabilir?

* Eğitim alma ilanına Üniversitemizde İDARİ PERSONEL KADROSUNDA GÖREV YAPANLAR, DERS VERME GÖREVİ OLMAYAN ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ, UYGULAMALI BİRİMLERDE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ KADROSUNDA ÇALIŞANLAR başvurabilir. Ders verme görevi olan öğretim görevlileri ve akademik kadrosu bulunan çalışanlarımızın diğer ilanımız olan “Ders verme hareketliliği” ilanına başvurmaları gerekmektedir. 

*Eğitim alma faaliyetine üniversitemizin Erasmus+ İkili anlaşması olan üniversitelere başvuru yapabileceğiniz gibi, bu kurumlar dışında işletmeler, eğitim merkezleri, araştırma merkezleri, ticaret odaları ve birlikleri, okul, vakıf, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, kariyer rehberliği sağlayan kuruluşlar, profesyonel danışma ve rehberlik kuruluşları ve anlaşma yapılmamış olan yükseköğretim kurumları olabilir. Üniversitemizin İkili Anlaşma listesi için tıklayınız.

* Kadrosu farklı bir kurumda olup da sözleşmeli olarak başka bir yükseköğretim kurumunda çalışmakta olan personel, hareketliliğe, kadrosunun bulunduğu değil, fiilen çalıştığı kurumda başvurur.

*Hizmet alımı yolu ile yükseköğretim kurumunda istihdam edilen personel ile yükseköğretim kurumu arasında sözleşme olmadığından, bu kişiler personel hareketliliğinden faydalanamaz.

*Hareketliliğin en geç 1 Mayıs 2023 tarihine kadar tamamlanmış olması gerekmektedir. Kabul mektubu alırken bu hususa dikkat ediniz. Faaliyetin gidilecek olan kurumun akademik takvimine uygun şekilde planlanması ve tatil dönemlerine denk gelmemesi gerekmektedir.

Önemli Belgeler

* Kabul Mektubu veya Ön Kabul Belgesi (Karşı kurum ile yapılan e-posta yazışmasının çıktısı) olmayan adaylar başvuru yapamaz. Bu belge veya yazışmalarınızın ekran görüntüsünü başvuru adımlarında yüklemeniz istenecektir. HAREKETLİLİK ÖNCESİNDE başvuru yaparken kabul mektubunuzu yüklemediyseniz, kabul mektubun taranmış halinin erasmus@nevsehir.edu.tr e-posta adresine gönderilmesi veya elden teslim edilmesi gereklidir. Her iki durumda da, kabul mektubunun ıslak imzalı halinin en geç hareketliliğin tamamlanmasıyla birlikte Ofise teslim edilmesi gereklidir.

* Kabul belgesinde eğitimin türü, tarih aralığı ve kaç saat eğitim alınacağı mutlaka belirtilmelidir.

*Eğitim Alma Anlaşması (=Staff mobility agreement for training için tıklayınız) başvuru esnasında sisteme yüklenecektir. Bu anlaşmada en az 8 (sekiz) saatlik bir eğitim planı görülmelidir. Eğitim alma anlaşması olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

* Eğitim programında ve/veya katılım sertifikasında faydalanıcının en az 8 saat eğitim almadığı açıkça görünmediği takdirde hibe ödemesi yapılmaz.

*Hareketliliğiniz bittikten sonra gittiğiniz üniversitenin/kurumun size verdiği Katılım Sertifikasını ofisimize teslim etmeniz gerekmektedir. Katılım sertifikası teslim etmeyen adayların hareketlilikleri geçersiz sayılır.

*Bu belgeler dışında hareketliliği gerçekleştiren personelin pasaportunda yurtdışına çıkış ve yurtdışından dönüş tarihleri olan sayfalar fotokopi olarak istenir.

Değerlendirme Ölçütleri

 

Ölçüt

Puan

1

Daha önce personel hareketliliğinden faydalanmamış olmak

+10

2

Yabancı Dil Seviyesi: Ulusal (YDS, YÖKDİL) veya uluslararası geçerliliği olan (ÖSYM tarafından tanınan) yabancı dil sınavlarından almış olduğunuz yabancı dil notu VARSA başvuru adımlarında sisteme yükleyiniz. MECBURI DEĞILDIR.

Lütfen Dikkat! Yabancı dil sınav sonucunuz herhangi bir yıla ait olabilir. Yabancı dil belgesi olmayıp da UAK doçentlik sınavını geçmiş olanlar, doçençlik belgelerini yükleyebilirler, puanları 70 olarak değerlendirilecektir.

Puanınızın %20’si değerlendirilir

3

Hizmet Yılı: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesindeki toplam hizmet yılınızı gösteren belgeyi yükleyiniz.

Yıl sayısı doğrudan toplanır

4

Öğrenim Durumu: En son mezun olduğunuz öğretim kademesine dair belgeyi (e-devlet çıktısı) yükleyiniz. 

 

Lise: +5

Önlisans: +10

Lisans: +15

Y.lisans: +20

Doktora: +25

5

Engelli personel: İlgili belgeyi sisteme yükleyiniz. 

+10

6

Gazi personel ile şehit ve gazi eş ve çocuğu personel: İlgili belgeyi sisteme yükleyiniz.

+10

7

Vatandaşı olunan ülkeye hareketlilik

-20

8

Bir önceki Erasmus döneminde gitmeye hak kazandığı halde, feragat edebilme döneminden sonra mücbir neden göstermeksizin gitmekten vazgeçme

-20

9

Erasmus faaliyetlerinde görev alanlar: Kanıtlayıcı belge/ekran görüntüsü sisteme yükleyiniz: Bu belge başvuru sisteminde karşınıza çıkacak olan ‘Öncelik belgesi’ sekmesinde yüklenecektir.

Erasmus Bölüm Koordinatörü: 60

Erasmus Birim Koordinatörü: 40

Her iki görev birden: 80

 

Değerlendirme Süreci

* Başvurular Üniversite Erasmus+ Komisyonunda değerlendirilir. Adaylar, puan çizelgesindeki toplam puanlarına göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanır. Bu sıralama sonucunda da asil ve yedek adaylar belirlenir.

* Daha önce personel hareketliliğine dâhil olmayan bölüm ya da birimlere, daha önce personel hareketliliğinde yer almayan veya az sayıda yer alan ülke ve yükseköğretim kurumu
ile hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmeyi planlayan başvurulara öncelik verilecektir

* Asil ve yedek adayların listesi Uluslararası İlişkiler Ofisi web sayfasında yayınlanır.

* Hareketliliğe seçildiği halde hareketlilikten vazgeçen adaylar feragat dilekçesi ile bu durumu Uluslararası İlişkiler Ofisine bildirmelidir.

* Feragat olması durumunda sıra yedek aday listesine geçer.  

Hibelendirme

* Üniversitemize tahsis edilen mevcut hibe kapsamında 5 (beş) personelin faaliyetten hibeli olarak faydalandırılması öngörülmektedir. Ancak her ülke için tahsis edilen hibe miktarı/ seyahat desteği farklılık gösterdiğinden dolayı ön başvurular alındıktan sonra yapılacak olan bütçe hesaplaması sonrasında Uluslararası İlişkiler Ofisi belirtilen kontenjanı azaltma veya artırma hakkını saklı tutar.

* Ofisimiz mevcut hibe ile daha fazla personelimizin hareketlilikten yararlanmasını sağlamak amacıyla Erasmus personel hareketliliği kapsamında hibe ödemesi yapılacak süreyi en az 2 iş günü en fazla 5 iş günü olarak sınırlandırmıştır. Seyahat edilen günler için personele hibe tahsis EDİLMEYECEKTİR. Gidilecek ülkeye göre verilecek günlük hibe miktarı aşağıdaki gibidir:

Ülke Grupları

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Günlük hibe miktarları (Avro)

1. Grup Program Ülkeleri

Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç

153

2. Grup Program Ülkeleri

Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan

136

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye

119

 

* Faaliyet gerçekleştirilmeyen ya da eğitim alma hareketliliği ile ilgisi bulunmayan faaliyetlerin gerçekleştirildiği günler için hibe ödemesi yapılmayacaktır.

* Seyahat desteği, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan mesafe hesaplayıcısı ile Nevşehir ve gideceğiniz kent arasındaki mesafe dikkate alınarak yapılacaktır. Diğer uygulamalar mesafe hesaplamaları için resmi ölçüt değildir!

Mesafe Hesaplayıcı:

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/distance-calculator_en

Mesafe Bandı ve Seyahat Destek Miktarları:

Elde edilen “km” değeri

Hibe miktarı (Avro)

10-99 KM arası

20

100 - 499 KM arası

180

500 - 1999 KM arası

275

2000-2999 KM arası

360

3000 - 3999 KM arası

530

4000 - 7999 KM arası

820

8000 KM ve üzeri

1500

 

* Hareketlilikten hibeli olarak faydalanmaya hak kazanan personele hareketlilik öncesinde hak ettiği tahmini toplam hibenin %80’i verilecek olup, dönüş evraklarını teslim ettiğinde kalan %20’lik ödemesi yapılacaktır.

* Eğitim alma hareketliliğinden faydalanacak personele, faaliyete başlamadan önce ödenecek hibe miktarının hesaplanması sırasında, personelin hazırlamış olduğu ve taraflarca onaylanmış eğitim programı dikkate alınır

* Eğitim alma hareketliliğinden faydalanan personele verilen hibe katkı niteliğindedir ve yurtdışında geçirilen döneme ilişkin masrafların tamamını karşılamaya yönelik değildir.

* İsteyen personel maddi destekten feragat ederek hareketlilikten faydalanabilecektir.

* Ek bir hibe desteği olmaksızın faaliyetlere katılmaları mümkün olamayacak durumdaki fiziksel, zihinsel veya sağlıkla ilgili özel durumları olan personelimiz, rehberlik, karşılama, fiziksel erişim, pedagojik ve teknik destek ve özellikle ek giderlere katkı sağlamaya yönelik Erasmus+ Özel İhtiyaç Desteğinden faydalanabilecektir. Bilgi için lütfen Uluslararası İlişkiler Ofisi ile irtibata geçiniz.

 Hibe Kesintisi ve İadesi Yapılacak Durumlar

* Hareketliliğe katılımı kanıtlayan belgelerin teslim edilmemesi durumunda (Katılım Sertifikası, pasaport giriş-çıkış sayfaları) hareketlilik geçersiz sayılır ve personele hibe ödenmez, başlangıçta ödenen hibe tahsil edilir.

* Hareketliliğin gerçekleşmemesi durumunda yapılan tüm ödemeler yararlanıcıdan geri alınır.

 Diğer Hususlar

* Hareketlilikten faydalanmaya hak kazanan personelimizin hareketliliği gerçekleştireceği tarihleri kapsayacak şekilde idari izin alması gerekmektedir. Bu süreç, personelin kendi birimi üzerinden yapması gereken ve Uluslararası İlişkiler Ofisinden bağımsız bir süreçtir. İdari izin sürecinde yaşanacak herhangi bir problemden dolayı Uluslararası İlişkiler Ofisi sorumlu tutulamaz.

 

Bilgi için: erasmus@nevsehir.edu.tr