NEVÜ İş Birliği ve Ev Sahipliğinde Düzenlenen ‘STEM Makers Fest /Expo Kapadokya’ Etkinliği Yoğun İlgi Gördü
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) iş birliğinde ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören “STEM & Makers Fest/Expo Kapadokya” sona erdi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, NEVÜ Kapadokya Teknopark, Hacettepe Üniversitesi STEM & Maker Laboratuvarı iş birliğiyle hazırlanan “STEM & Makers Fest/Expo Kapadokya” etkinliği, İsveç, İrlanda, Finlandiya ve Kazakistan gibi ülkelerin üniversiteleri, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenler ve öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımlarıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde 26-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, akademisyenlerin, öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe vermiş oldukları desteklerden dolayı paydaş ve katılımcılara teşekkür etti. Aktekin, “Üniversite olarak Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kapadokya Teknopark, Hacettepe Üniversitesi STEM & Maker Laboratuvarı iş birliğiyle düzenlediğimiz ve iki gün boyunca süren “STEM & Makers Fest/Expo Kapadokya” etkinlikleri yoğun ilgi gördü.
Uluslararası düzeyde gerçekleştirdiğimiz ve bilim ile teknoloji tutkunlarının bir aya geldiği etkinliklerde ülkemizin farklı üniversitelerinden akademisyenlerin ve öğrencilerin, Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarımızın yanı sıra İsviçre ve Kazakistan gibi ülkelerin üniversitelerinden de katılım oldu. 36 Atölye, 6 bilim şovu, 11 MOST etkileşimli poster sunumları ve 14 Stem Playground çalışmaları yer alırken, yurt içi ve yurtdışından gelen akademisyenlerin sunumlar gerçekleştirdikleri etkinlikte, öğretmenler, veliler ve çocuklar etkinlik alanında “STEM” ve “Makers” alanlarında gün boyunca bilimle dolu dakikalar geçirme fırsatı buldular.
Etkinliğimizde ayrıca Kimyanın Gizemli Renkleri, Nanoteknoloji, Öğrencinin Kimyası bilim şovları, her yaştan katılımcıya hitap eden Kaosun Ritmi, Böcek Robot, Geometrik Tasarım, Denge Piramidi, Mekatronik, Mühendis Beyinler, Genlerin Dünyası, Einstein STEM Lab, TI Teknolojileri ile STEM, Ölçme ve Değerlendirme: PISA ve TIMSS, 3 Boyutlu Tasarım gibi birbirinden farklı atölye çalışmaları yer aldı.
Ben bu vesileyle uluslararası düzeyde üniversitemiz iş birliğinde ve ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz etkinlikte emeği bulunan herkese ve tüm katılımcılara şahsım ve üniversitem adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.