NEVÜ Gülşehir SBMYO Öğrencilerinden Ürgüp Gümrük Müdürlüğü’ne Teknik Gezi

03 Aralık 2022 902
NEVÜ Gülşehir SBMYO Öğrencilerinden Ürgüp Gümrük Müdürlüğü’ne Teknik Gezi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO) Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü öğrencilerine yönelik Ürgüp Gümrük Müdürlüğü’ne teknik gezi gerçekleştirildi.

NEVÜ Gülşehir SBMYO Pazarlama ve Dış Ticaret Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nejdet Özberk ve Öğr. Gör. Hacı İsa Ertay rehberliğinde gerçekleştirilen mesleki teknik gezi kapsamında, Gümrük Müdürü Ayşe Bengü Babuççu ve müdürlük personellerinden Murat Zağlanmış ve Muammer Küçükkipritçi tarafından Dış Ticaret Programı öğrencilerine yönelik gümrük işleyişi, iş yapış biçimleri ve mesleki faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Gümrük Müdürü Ayşe Bengü Babuççu ve gümrük görevlileri mesleki tecrübelerini ve tavsiyelerini öğrencilere aktararak, öğrencilerin bölümleri hakkındaki farkındalıklarını arttırarak, gelecekteki mesleki kariyerlerine ilişkin yeni düşünceler ile iş ortamının gereklerine ilişkin yeni görüşler edinmelerini sağladı. Gezi sonunda bilgi, beceri ve tecrübe birikimlerini, portföylerini geliştirme ve çeşitlendirme ihtiyaçlarının farkına vardıklarını belirten öğrenciler, doğrudan mesleki faaliyetleri yerinde gözlemleme imkânı elde etme fırsatı yakaladılar.

Gülşehir SBMYO Pazarlama ve Dış Ticaret Bölüm Başkanı Dr. Nejdet Özberk, Gümrük Müdürü Ayşe Bengü Babuççu ve gümrük görevlilerine aktardıkları deneyim ve bilgilerden dolayı teşekkür etti.