NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in Miraç Kandili Mesajı

17 Şubat 2023 1344
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in Miraç Kandili Mesajı

Üç Aylar’ın mübarek gecelerinden olan Miraç Kandili’ni idrak etmenin huzur ve selameti içerisindeyiz.

Allah’ın Resulü Peygamber Efendimizin (S.A.V.) Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yükseldiği Müslümanlar için faziletlerle dolu yolculuğu ifade eden Miraç Kandili; tüm İslam âleminde Recep ayının 27. Gecesi büyük bir heyecanla idrak edilmektedir.

İnsanoğlunun gönül dünyasının aydınlanmasına vesile olması bakımından faziletli olan bu günler ve geceler; mağfiret ve bereketin arttığı, toplumsal birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve kardeşliğin daha da pekiştiği, yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, engelli, yaşlı kimselerin ziyaret edilerek gönüllerinin ve dualarının alındığı medeniyetimizin eşsiz maneviyat kaynaklarındandır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Miraç Kandili’nin; Milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu Yüzyılın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde hayatını kaybeden öğrencilerimiz ve tüm vatandaşlarımıza Cenabı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine sabırlar diliyorum.