NEVÜ’de İki Fakülteye Dekan Görevlendirmesi Yapıldı

16 Mart 2023 1410
NEVÜ’de İki Fakülteye Dekan Görevlendirmesi Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne dekan görevlendirmesi yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın ilgili yazısı ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 16. maddesinin (a) fıkrasına göre, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in teklifi ve YÖK’ün onayı ile NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı görevine vekaleten Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk Akpınar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevine ise NEVÜ Rektör Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Mutluhan Akın vekaleten görevlendirildi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin her iki fakülteye vekaleten görevlendirilen öğretim üyelerine yeni görevlerinin hayırlı olmasını dileyerek, başarılı çalışmalarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Prof. Dr. Selçuk AKPINAR

2000 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nden mezun olarak lisans eğitimini tamamlayan Prof. Dr. Selçuk Akpınar, Yüksek Lisans Eğitimini Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Doktora Eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında gerçekleştirmiştir. Bununla birlikte 2008-2010 yılları arasında Doktora eğitimi sırasında ve 2013 yılında da Doktora Sonrası eğitim dâhilinde ABD de araştırmalarda bulunmuştur.

Prof. Dr. Selçuk Akpınar, 2000-2002 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olarak çalıştı. 2002-2005 yıllarında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde Araş. Gör. olarak çalıştı. 2005-2011 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde Araş. Gör. olarak çalıştı. 2012 Yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. 2017 yılında Doçent unvanını aldı ve 2018 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde Doç. Dr. kadrosuna atandı. 2023 yılında Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde Profesörlük unvanını aldı. 2019-2021 yılları arasında Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokul Müdürlüğü ve 2019 yılından beri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Selçuk Akpınar, motor davranış, engellilerde beden eğitimi ve spor ve fiziksel aktivite, spor biyomekaniği alanlarında çalışmalarda bulundu. 

Ulusal ve uluslararası dergilerde çok sayıda yayınlanmış makalesi, uluslararası dergilerde yardımcı editörlükleri ile kongre ve sempozyumlarda sunulmuş tebliğleri ve davetli konuşmacı olarak sunumları bulunan Prof. Dr. Selçuk Akpınar, iyi düzeyde İngilizce bilmekte olup,  evli ve iki çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Mutluhan AKIN

1997 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun olarak lisans eğitimini tamamlayan Prof. Dr. Mutluhan Akın, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde gerçekleştirdi. Bununla birlikte 2002-2003 yılları arasında Hollanda’da The International Institute for Geo-Information Science and Earth Observation (ITC) isimli enstitüde tezsiz yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamladı.

Prof. Dr. Mutluhan Akın, 1998-2010 yılları arasında Ankara’da İller Bankası Genel Müdürlüğü’nde jeoloji mühendisi olarak çalıştı. 2010-2016 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Maden Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. 2015 yılında Doçent unvanını aldıktan sonra, 2016 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği’nde çalışmaya başladı. 2022 yılında Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde Profesörlük unvanı aldı. 2019 yılından beri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapadokya Jeolojik Miras ve Kaya Oyma Yapıları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Mutluhan Akın, kaya kütlesi ve kaya malzemesi ölçeğinde bozunma ile başta kaya düşmesi olmak üzere kaya şev duraylılığı alanlarında çalışmalarda bulundu.

Ulusal ve uluslararası dergilerde çok sayıda yayınlanmış makalesi ile kongre ve sempozyumlarda sunulmuş tebliğleri bulunan ve NEVÜ Rektör Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Mutluhan Akın, iyi düzeyde İngilizce bilmekte olup,  evli ve bir çocuk babasıdır.