Rektörümüz Prof. Dr. Semih Aktekin’in Kadir Gecesi Mesajı

17 Nisan 2023 881
Rektörümüz Prof. Dr. Semih Aktekin’in Kadir Gecesi Mesajı

‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ olduğu bildirilen rahmet ve mağfiret dolu mübarek Kadir Gecesi’ne erişmiş olmanın derin anlayışı,  huzur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Mübarek Ramazan Ayı’nın 27. gecesinde idrak edilen ve İslam Âlemi için en kutsal zaman dilimlerinden biri olan Kadir Gecesi;  ibadet ve huzur duygularının yoğunlaşmasına, insan fıtratının olgunlaşmasına, toplumsal birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olan Milli ve Manevi kültürümüzün muhkem zaman dilimlerindendir.

Büyük deprem felaketinin yaralarını sarmakta olduğumuz bu günlerde, Devletimizin öncülüğünde Milletçe “Birlik ve Beraberlik, Yardımlaşma ve Kardeşlik” hasletlerinin en güzel örneklerini yaşıyor olmamız;  “Milli ve Manevi”  kaynaklarımızın sağlamlığının açık tezahürlerinden olsa gerek.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu elim felakette hayatını kaybeden öğrencilerimiz ve tüm vatandaşlarımıza Cenabı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınları ve NEVÜ ailesine başsağlığı diliyor, tüm öğrencilerimiz, üniversitemiz personeli ile aileleri ve Nevşehirli hemşerilerimiz başta olmak üzere,  İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik eder;  Milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara ve selamete vesile olmasını dilerim.