NEVÜ Çin Dili ve Edebiyatı Öğrencileri Yarışmalardan Ödüllerle Döndü

30 May 2023 866
NEVÜ Çin Dili ve Edebiyatı Öğrencileri Yarışmalardan Ödüllerle Döndü

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencileri Yeditepe Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü tarafından ikincisi düzenlenen ‘Türkiye Üniversite Öğrencileri Arası Çince Şiir ve Çince Karaoke Yarışmaları’ndan ödüllerle döndüler. 2. Çince Şiir Yarışması’nda Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı 2. Sınıf öğrencilerinden Rabia Kılıç ve Gülnur Eralp ikincilik ödülü; 1. Sınıf öğrencilerinden Emrecan Ölmez ve 2. Sınıf öğrencilerinden Esmanur Çorum üçüncülük ödülü almaya hak kazandı. 2. Çince Karaoke Yarışması’nda ise Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı 2. Sınıf öğrencilerinden Gülnur Eralp birincilik ödülü; Doğa Gübeş üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.

22. Uluslararası Çince Köprüsü Yarışması'ndan Mansiyon Ödülü

Yine NEVÜ Çin Dili ve Edebiyatı öğrencileri bu yıl Boğaziçi Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü'nün ev sahipliğinde Çin Büyükelçiliği ve Çin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen 22. Uluslararası Çince Köprüsü Yarışması'na katılarak üstün performans sergilediler. 1. Sınıf öğrencilerinden Emrecan Ölmez ve 2. Sınıf öğrencilerinden Ece Savaş yarışmada Çince konuşma ve yeteneklerini sergileyerek mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Çevrim İçi Ödül Töreni Düzenlendi

27 Mayıs 2023 tarihinde çevrim içi olarak düzenlenen ödül töreninde Çin Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Fatma Ecem Ceylan, Dr. Ertuğrul Ceylan, Dr. Sema Gökenç Gülez ve Öğr. Gör. Lihua Li hazır bulundu. 2. Çince Karaoke Yarışması’nda birincilik ödülü alarak NEVÜ’yü temsil eden Gülnur Eralp teşekkür konuşmasında, “Çocukluğumdan itibaren şarkı söylemeye hep ilgim olmuştu. Ancak bir gün Çince şarkı söyleyebileceğimi hiç düşünmemiştim. Çince öğrenmeye başladıktan sonra Çince şarkı söylemeye heves duymaya başladım. Anabilim Dalı hocalarımızın desteğiyle bu yeteneğimi sergileme fırsatı buldum. Bu yarışma beni hayallerimin peşinden koşmaya teşvik etti. Bu nedenle bu ödül benim için çok şey ifade ediyor” dedi.

Rektör Aktekin Öğrencileri Tebrik Etti

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Yeditepe Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Türkiye Üniversite Öğrencileri Arası Çince Şiir ve Çince Karaoke Yarışmaları’ndan ve Çin Büyükelçiliği ile Çin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen ‘22. Uluslararası Çince Köprüsü Yarışması'ndan ödülle tören öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.