ESERA 2023 Kapadokya Konferansı

29 Ağustos 2023 2298
ESERA 2023 Kapadokya Konferansı

Avrupa Fen Bilimleri Eğitimi Araştırma Derneği'nin 15. Konferansı (ESERA 2023) Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Hacettepe Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında Kapadokya’da gerçekleştirilecek.

Konferans, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi (Merkez Yerleşke)   Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde 28 Ağustos 2023 Pazartesi günü saat 13:00'da yapılacak açılış töreni ile başlayacak.  

Mühendislik ve matematik ile birlikte bilim ve teknoloji olarak adlandırılan STEM alanları, kayıtlı tarih boyunca insan toplumları üzerinde çok büyük bir etkiye sahip olmuştur. Bugün içinde yaşadığımız toplumların ayrılmaz ve ayrılmaz bir parçasını oluşturmaktadırlar. Öte yandan, kültürel mirasın kaynakları, resmi ve gayri resmi ortamlarda fen öğretimi ve öğrenimini geliştirmek için önemli bir rol oynayabilir.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü olan UNESCO'nun temel hedeflerinden biri “Bilim Eğitimini Kültürel Mirasla Birleştirmek”tir. UNESCO, eğitim, bilim ve kültür alanlarında uluslararası işbirliği yoluyla barışı inşa etmeyi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşılmasına katkıda bulunmak için programlar yürütmeyi amaçlamaktadır. Bilim, miras, kültür ve sanat, Kapadokya'da benzersiz bir şekilde birbirine bağlıdır. Bu nedenle ESERA 2023 Konferansı'nın teması “Bilim Eğitimini Kültürel Mirasla Birleştirmek” olarak belirlenmiştir. Bölgenin kültür açısından son derece zengin olması ve birçok tarihi kültürün mirasını bugüne kadar taşıması nedeniyle, “kültürel miras” kavramının yeterince kullanılmaması nedeniyle temanın fen öğretimine yeni bir bakış açısını tetikleyeceğini umuyoruz.

Detaylı bilgi için; https://www.esera2023.net/