Rektör Aktekin: YKS Başarılı ve Sorunsuz Bir Şekilde Tamamlandı

18 Haziran 2023 690
Rektör Aktekin: YKS Başarılı ve Sorunsuz Bir Şekilde Tamamlandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde ÖSYM tarafından düzenlenen ve İl genelinde toplam 11 bin 216 adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nin başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamlandığını söyledi.

NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Nevşehir İl merkezinde 17-18 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturum olarak gerçekleştirildi. Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 41 bina, Üniversitemiz merkez kampüste 10 bina ve Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olmak üzere toplamda 52 binada gerçekleştireceğimiz sınavlara 31’i engelli  olmak üzere  toplam 11 bin 216 aday girdi. Üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz TYT oturumunda 2.808, AYT oturumunda  2.226  ve YDT oturumunda ise 1.057 aday sınava girdi.

Aldığımız tedbirler ve belirtilen kurallar doğrultusunda sorunsuz bir şekilde tamamladığımız sınavlarımızda ayrıca üniversitemiz akademik ve idari personelleri, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personelleri, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü, Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı Personelleri,  Nevşehir İl Nüfus Müdürlüğü Personelleri ve Cezaevi Görevlileri olmak üzere toplamda 1.496 personel görev aldı.

Ben bu vesileyle sınavların tüm adaylar için hayırlara vesile olmasını temenni ederken, sınavda görev alan tüm akademik ve idari personele, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü, Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı, Cezaevi personeli ile Nevşehir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü personeline de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.