Rektör Aktekin ve Nevşehir İl Protokol Heyetinden Bakan Özhaseki’ye Ziyaret

13 Temmuz 2023 664
Rektör Aktekin ve Nevşehir İl Protokol Heyetinden Bakan Özhaseki’ye Ziyaret

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in de beraberinde bulunduğu Nevşehir il protokol heyeti, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret etti.

Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi makamında ziyaret eden Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız,  Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye hayırlı olsun temennisinde bulundu.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin heyet üyelerinin bilgi paylaşımında bulunduğu ziyarette, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında yürüttükleri proje ve çıktıları, üniversitenin akademik ve fiziki yapılanması,  eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik bölüm ve programlar, yeni açılan ve açılması planlanan bölüm ve programlarla birlikte 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı hazırlıkları gibi hususlarda Bakan Özhaseki’ye bilgi verdi.

Nevşehir’de sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi alan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Özhaseki ise Vali İnci Sezer Becel başkanlığındaki heyete teşekkür ederek, Nevşehir'e hak ettiği hizmetlerin kazandırılması için yoğun gayret gösterdiklerini söyledi. Özhaseki bu kapsamda Kapadokya’nın merkezi konumunda olan Nevşehir’i marka şehir haline getirmek için desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.