Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Kurumları İşletmeciliği Lisansüstü Programına Büyük İlgi

05 Şubat 2013 2237
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Kurumları İşletmeciliği Lisansüstü Programına Büyük İlgi

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programına ilgi büyük oldu.  

Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün 2012-2013 Akademik Bahar Yarıyılı Tezsiz Lisansüstü Programlarına başvuruları öncesi Nevşehir Üniversitesi Senatosunun almış olduğu ALES Puanı şartı aranmaması kararıyla birlikte 45 kontenjan ile açılan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programına 83 kişi başvurdu.


NEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Alper Aslan: “Bölge Üniversiteleri Arasında Bu Program Sadece Nevşehir Üniversitesi’nde Açıldı”

Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Alper Aslan, açılan programa Nevşehir’de bulunan sağlık kurumlarından özellikle yoğun başvuru olduğunu, bunlar arasında il müdürü, idareci ve sağlık çalışanlarının yer aldığını söyledi.

Açılan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programına bu kadar yoğun talebin olmasını ise bölge üniversiteleri içerisinde sadece Nevşehir  Üniversitesi’nde açılmış olmasının büyük etkisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Alper Aslan, “Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak sağlık sektörü açısından önem arz eden Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programı’nı açma hususunda YÖK’e yapmış olduğumuz başvurumuz kabul edildi ve 2012-2013 akademik yılı içerisinde bu programımıza öğrenci alınacağını duyurduk. 45 kontenjan ile açtığımız programımıza yoğun bir talep oldu. Bunun sebebi ise, bölge üniversiteler arasında bu programın sadece Nevşehir Üniversitesi’nde açılabilmesidir” dedi.  

Programın Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu yeniden yapılandırma çalışmalarına da büyük katkıları olacağının altını çizen Doç. Dr. Alper Aslan “Yoğun ilgi gören programlardan biri olan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisan İkinci Öğretim Programıyla başta Sağlık Bakanlığımızın başlatmış olduğu sağlıkta yeniden yapılandırma çalışmalarına büyük katkısı olacak. Çünkü bu yapılandırma ile çeşitli sağlık kurumlarının orta ve üst düzey yönetim kademelerinde görev alacak personelin yetiştirilmesi hedefleniyor. Yüksek lisansını tamamlayanlar kamu, üniversite ve vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK gibi kuruluşların sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç, tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında sağlık araştırma merkezlerinde görev alma şansları daha yüksek oluyor” dedi.

Aslan, “Üniversitemizde açılan sağlık kurumları işletmeciliği programı ile, sağlık kuruluşlarında aranan ve günümüzün gereksinimi konumunda olan çağdaş işletmecilik anlayışı ile yönetilmesi, eğitilmiş insan gücüne duyulan gereksinimlerin karşılanması açısından önemli bir boşluğu doldurmuş olacağına inanıyorum” diye sözlerine ekledi.