Biçerdöverler Tarlalara Girdi, Nevşehir’de İlk Hasat Başladı

14 Temmuz 2023 835
Biçerdöverler Tarlalara Girdi, Nevşehir’de İlk Hasat Başladı

Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, arpa ve buğday hasadının Nevşehir genelinde başlaması nedeniyle “Hasat Günü” düzenledi.

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Yalıntaş Köyünde düzenlenen etkinliğe Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Gülşehir Kaymakamı Mehmet Zortul, Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş, davetliler ve çiftçiler katıldı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, burada biçerdöver kullanarak ilk buğday hasadını yaptı. Hasadın ardından açıklama yapan Vali İnci Sezer Becel, geçen yıla oranla verimliliğin arttığını söyledi. Nevşehir yüz ölçümünün yaklaşık yüzde 63’ünde tarımsal üretim yapıldığını ve hububat üretiminin yıllar itibariyle değişkenlik gösterdiğini aktaran Vali İnci Sezer Becel, yağışlar açısından güzel bir sene geçirildiğini ve bunun da hasat yapılan ürünlerin verimliliğini artırdığını ifade etti.

Nevşehir’de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi ( TAKEP ) ile çiftçiye destek verdiklerini belirten Vali İnci Sezer Becel, “2022 yılında çiftçiye sağlanan destek 3,3 milyon iken 2023 yılının sadece bahar döneminde 4,63 milyon liralık bir destek sağlandı ve toplamda 2023 yılında bakanlığımızın özellikle bakliyat, yağlı tohumlar, tohumluk bitkiler gibi ürünlerde yapmış olduğu destek 8 milyonun üzerinde bir rakama tekabül etti” dedi. Vali İnci Sezer Becel, Tarımın stratejik önemine vurgu yaparak, çiftçinin daha fazla üretim yapması gerektiğini kaydetti.