Rektör Aktekin 7. Yılında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programına Katıldı

16 Temmuz 2023 678
Rektör Aktekin 7. Yılında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir’de bir dizi etkinliklerin gerçekleştirildiği “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma programına katıldı.

Nevşehir Valiliği öncülüğünde ve Nevşehir Belediyesi destekleriyle, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP İl Başkanı Adnan Doğu, il protokolü, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz 2016 tarihinde devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü ile milli iradeye yönelik yapılmak istenen hain darbe girişiminin 7’nci yılı dolayısıyla, tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başladı.

Etkinlik alanında kurulan ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının vatandaşlara dinletilmesinin ardından program açılış konuşmaları ile devam etti.

Programda konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel; “Bugün burada Milletimizin bu demokrasi zaferini kutlamak; kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak Vatan, Millet, Bayrak, İstiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Milletimiz tarih boyunca Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş’tan, Hacı Bayram Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan, Koca Sinan’dan beslenmiş, zalimlere karşı istiklali ve istikbali için hep direnmiş ve bu uğurda nice şehitler vermiştir.

Şüheda topraklarımız; Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Antepli Şahinbeyi, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i yetiştirmiş; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i ve nice kahramanlara da bu topraklar bağrını açmıştır.

Bugün milletimizin tarihinde unutulmayacak bir günün yıl dönümü. 15 Temmuz sadece Türkiye tarihinde değil, dünya demokrasi tarihinde de yerini alan şerefli, şanlı bir direnişin en anlamlı örneğidir. Bu direniş kapkara bir geceden aydınlık bir sabaha uyanışımızın mücadelesidir.

Yıllarca ülkemizin en önemli kurumlarına sızmış bu hainler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, TBMM’ye, birçok kurumumuza ve doğrudan vatandaşlarımıza gözlerini kırpmadan kurşun sıkacak kadar bir ihanetin kimliğine bürünmüşlerdir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı o tarihi çağrı ile 15 Temmuz gecesi milletimiz hür yaşasın diye kendi canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onlar ki tarihin şerefli sayfalarına adlarını yazdırdılar. Ruhları şad olsun.

15 Temmuz'un karanlık gecesini yüzlerinin akıyla aydınlığa dönüştüren necip milletimizin de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü‘nü kutluyorum.” diye kaydetti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün ve Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran da programda birer konuşma gerçekleştirdi.    

Sancak Teslimi ve Dereceye Giren Eserlerin Okunması 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sancak koşusunda sporcuların taşıdıkları sancağı Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’e teslim ettiği programda, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘15 Temmuz’ konulu kompozisyon ve şiir yarışmalarında derece alan eserler okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesinden “Biz Kısık Sesleriz” isimli şiiri ile devam eden program, Onur Şan ve Grup Dergah’ın konseri ve ülke genelinde olduğu gibi saat 00.13’de Nevşehir’de de camilerden sala okunmasının ardından Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel tarafından yapılan dua ile sona erdi.