Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi JEA'nın İlk Sayısı Yayımlandı

17 Temmuz 2023 857
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi JEA'nın İlk Sayısı Yayımlandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nin hakemli bilimsel dergisi olan NEVU Journal of Engineering and Architecture (JEA)’nın ilk sayısı yayınlanarak NEVÜ süreli akademik yayınları arasındaki yerini aldı. 

NEVU JEA Dergisi; Haziran ve Aralık aylarında birer sayı olmak üzere yılda iki kez Türkçe ve İngilizce olarak elektronik ortamda yayımlanacak. Dergi, mühendislik ve mimarlık dallarında yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen güncel ve özgün çalışmaların bilim insanlarına ve araştırmacılara duyurulmasını amaçlıyor.

Mühendislik ve Mimarlık bilim dallarında bilimsel araştırma yöntemlerinin uygulandığı çalışmalar; araştırma makalesi, derleme makalesi, kısa iletişim makalesi, teknik not ve editöre mektup türlerinde çalışmalar kabul edilmektedir. Yazarlar tarafından gönderilen makaleler editör kurulu ve uluslararası hakemler tarafından değerlendirilmekte, makalelerin hakemlik süreçlerinde çift taraflı kör hakemlik uygulaması kullanılmaktadır. Uluslararası indekslerde taranma hedefiyle yayın hayatına başlayan NEVU JEA dergisi, uluslararası hakemli dergi statüsünde olup tamamen açık erişimle yayın politikasına sahiptir. Makale kabul, hakemlik ve editörlük süreçleri çevrim içi olarak https://jea.nevsehir.edu.tr/index.php/jea adresinden yapılmaktadır.