‘ESERA 2023 Kapadokya’ Bilimsel Oturumlarla NEVÜ’de Devam Ediyor

30 Ağustos 2023 691
‘ESERA 2023 Kapadokya’ Bilimsel Oturumlarla NEVÜ’de Devam Ediyor

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Hacettepe Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi iş birliğinde “Bilim Eğitimini Kültürel Mirasla Birleştirmek” temasıyla düzenlenen Avrupa Fen Bilimleri Eğitimi Araştırma Derneği'nin 15. Konferansı olan ‘ESERA 2023 Kapadokya’ bilimsel oturumlarla devam ediyor.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nin 4 Konferans Salonu’nda ve Eğitim Fakültesi H ve B Bloklarının 26 dersliğinde devam eden konferansa; Türkiye, Almanya, İspanya, ABD, Danimarka, İngiltere, İsrail, Brezilya, Avusturalya, Norveç, Şili, Japonya, İtalya, Yunanistan, Hollanda, Avusturya, Fransa, Güney Afrika, Finlandiya, İsveç, Tayvan, Kanada, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Güney Kore, Kıbrıs, Singapur, Çin, İrlanda, Slovenya, İsviçre, Belçika, Hong Kong, Malezya, Arjantin, Lüksemburg, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Filipinler, Polonya, Gürcistan, Endonezya, Letonya, Litvanya, Meksika, Yeni Zelanda, Brunei, Mısır, Macaristan, Kazakistan, Umman, Romanya, Uruguay gibi dünyanın 65 farklı ülkesinden 1100’e yakın akademisyen ve araştırmacı katıldı.

ESERA Tarafından 23 Depremzedeye Mali Destek Sağlandı

30 panel oturumunun aynı anda gerçekleştirildiği konferans için ayrıca ESERA tarafından bu sene 6 Şubat’ta Kahramamaraş merkezli yaşanan deprem sonrası 23 depremzede katılımcıya da mali destek sağlandı. 

1 Eylül 2023 tarihine kadar NEVÜ iş birliği ve ev sahipliğinde devam eden ve 54 Sempozyum, 2 Panel, 20 Çalıştay, 150 Poster ile 3 genel konuşmacı ve 2 ESERA topluluğu genel konuşmacının yer aldığı konferansta ayrıca 695 bildirinin de sunumu yapılıyor.