NEVÜ Rektörü Aktekin 2023 YKS’de İlk 10 Bine Giren Öğrencilerle Bir Araya Geldi

22 Eylül 2023 910
NEVÜ Rektörü Aktekin 2023 YKS’de İlk 10 Bine Giren Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve protokol üyeleri, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’de Türkiye genelinde Nevşehir’den ilk 10 bine giren öğrencilerle bir araya gelerek, kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

Eğitime Destek Platformu tarafından, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet ve özel okullarında eğitim gören öğrencilerden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’de Türkiye genelinde ilk 10 bine giren öğrenciler için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri’nde program düzenlendi. Programa; Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Fındık ve Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir,  AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Eğitime Destek Platformu temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, dereceye giren öğrencileri elde ettikleri başarılarından dolayı tebrik ederek eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diledi. Aktekin, “Sevgili öğrenciler öncelikle sizlerin yetişmesinde ve bugünlere gelmesinde büyük emekleri bulunan öğretmenlerimize ve ailelerinize minnettarız. Çünkü bizlerin, ülkemizin ve tüm insanlığın geleceği olan siz değerli gençlerin yetişmesinde büyük emekleri bulunmakta. Bu emeklerin karşılığında sizlerin de ortaya koyduğunuz azim ve kararlı çalışmalarınızın sonucu elde ettiğiniz bu başarınız takdire şayan.  Unutmayın ki sizler tarih boyunca nice güzel ve başarılı çalışmalara imza atmış büyük bir medeniyetin evlatlarısınız. Bu medeniyet nice Hacı Bektaş Veliler, Mevlanalar, Yunus Emreler, İbn-i Sinalar, Farabiler, Fuat Sezginler ve Aziz Sancarlar gibi değerli insanları yetiştirmiştir. İnanıyorum ki sizler de bu büyük medeniyetin asil gençleri olarak sizlere emanet edilen tüm değerlere sahip çıkacak ve daha ileri seviyelere yükselteceksiniz. Sizleri bir kez daha tebrik ediyor eğitim-öğretim hayıtınız başta olmak üzere kariyer hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Nevşehir Valisi Ali Fidan ve protokol üyelerinin de birer konuşma yaparak öğrencileri tebrik ettiği program, 2023 YKS’de Türkiye genelinde dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.