NEVÜ Öğrencilerinin ‘Zemi Vadisinin Botanik Turizmi Yönüyle Araştırılması’ Projesi’ne TÜBİTAK Desteği

09 Ekim 2023 592
NEVÜ Öğrencilerinin ‘Zemi Vadisinin Botanik Turizmi Yönüyle Araştırılması’ Projesi’ne TÜBİTAK Desteği

TÜBİTAK, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 1. Dönem” başvuru sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğrencilerinin "Zemi Vadisinin (Nevşehir) Botanik Turizmi Yönüyle Araştırılması" başlıklı projesi destek almaya hak kazandı.

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans ve lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etme amacı güden program kapsamında, akademik danışmanlığını NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Recep Kara’nın yaptığı NEVÜ öğrencileri Büşra Adıgüzel, Doğan Amil ve Özcan Özdoğan hazırladığı "Zemi Vadisinin (Nevşehir) Botanik Turizmi Yönüyle Araştırılması" projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek.  

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizi Kapadokya Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisimiz çağrı tanıtımı ve proje hazırlama eğitimi programları aracılığıyla TÜBİTAK 2209 kapsamında proje sunmaları için teşvik ettik ve yeni dönemde de elimizden gelen desteği sağlayacağız. TÜBİTAK 2209-A kapsamında destek almaya hak kazanan öğrencilerimizi ve danışman hocamızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.