NEVÜ “SBE Dergisi 2023 İhtisaslaşma: Doğal ve Kültürel Miras Özel Sayısı” Yayımladı

13 Ekim 2023 795
NEVÜ “SBE Dergisi 2023 İhtisaslaşma: Doğal ve Kültürel Miras Özel Sayısı” Yayımladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) tarafından çıkarılan ‘SBE Dergisi’nin yeni sayısı ‘SBE Dergisi 2023 İhtisaslaşma: Doğal ve Kültürel Miras Özel Sayısı’ olarak yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Üniversitesi’ olarak ilan edilmesi ve belirledikleri ‘İhtisaslaşma Strateji ve Yol Haritası 2023’ kapsamında proje ve çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Aktekin “Sürdürülebilir kalkınma sürecinde üniversitelerin rolü ve yarattıkları etki elbette öncelikle içinde bulundukları bölgeyi, daha geniş bağlamda ise etkileşimde oldukları diğer çevreleri dönüştürür. Bu çerçevede, evrensel olma yolunda ilerlerken yerelliğini koruyan, özniteliklerini kaybetmeden küreselleşen bölgesel kalkınma yaklaşımları benimsenmektedir. YÖK’te  üniversitelerin bölgesel potansiyeller ve ihtiyaçlar doğrultusunda uzmanlaşmaları amacıyla ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı’nı başlatmıştı. Biz de YÖK tarafından  ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” alanında ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Üniversitesi’ olarak ilan edilmemizle birlikte  ‘Strateji ve Yol Haritası 2023’ vizyonumuzu belirleyerek bulunduğumuz şehrin ve bölgenin kültürel miras turizminin sürdürülebilirliğini arttıracak ve gelişmesine katkı sağlayacak proje ve çalışmalarımızı başlattık.

Bu kapsamda Kapadokya’nın somut ve somut olmayan doğal ve kültürel mirasının korunması, araştırılması ve aktarılmasına katkı sağlamak için üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından çıkarılan SBE Dergisi’nin yeni yayını, ‘Nevşehir Hacı Bektaş Veli SBE Dergisi 2023 İhtisaslaşma: Doğal ve Kültürel Miras Özel Sayısı’ başlığı altında hazırlayarak yayımlamış bulunuyoruz. Üniversitemiz İhtisaslaşma Koordinatörlüğü editörlüğünde çıkarılan bu özel sayıda, ‘Doğal ve Kültürel Miras’ ile ilgili farklı alanlardan toplam 19 makale yer almakta.

Üniversitemizin ihtisaslaşma alanına önemli bir katkı sağlayacak olan ‘SBE Dergisi 2023 İhtisaslaşma: Doğal ve Kültürel Miras Özel Sayısı’nın yayınlanmasında; yayın kurulundan, sekretaryasına emeği geçen, katkı sağlayan, destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.  

‘SBE Dergisi 2023 İhtisaslaşma: Doğal ve Kültürel Miras Özel Sayısı’na https://dergipark.org.tr/tr/pub/nevsosbilen/issue/80261 linkinden ulaşılabilir.

 NEVÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü SBE Dergisi Hakkında

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi yılda dört defa (Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında) elektronik olarak yayınlanan uluslararası hakemli bir dergidir. İlk yayınını 2011 yılında Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi adıyla yapan dergi, sosyal bilimler alanlarında ve disiplinler arası çalışmalarda bilime katkı sağlayacak teorik ve/veya uygulamalı makaleleri yayımlayarak yüksek akademik standartlarda bilime katkı sağlamayı, küresel bir bakış açısıyla özgür bilimsel düşünce gücünü desteklemeyi, meslek kuruluşları ve bireylerin ulusal ve uluslararası gelişimlerine yardımcı olmayı, alanındaki gelişmeleri takip etmeyi ve bu alanlarda kaynak oluşturmayı amaçlamaktadır. Açık erişim politikasını benimseyen derginin içeriği tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmaktadır. Derginin yayın dili Türkçe, İngilizce ve Almancadır.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi, Ulakbim TR Dizin, SOBİAD, Türk Eğitim İndeksi, Akademik Dergiler İndeksi, Türk Tarih, Edebiyat, Kültür ve Sanat Makaleleri Veri Tabanı (İSAM) ve Acarindex gibi ulusal dizinlerin yanı sıra Scientific Indexing Services, InfoBase Index, Open Academic Journals Index, Sparc Indexing, J-Gate, International Institute of Organized Research (I2OR), Journal Factor ve Index Europub gibi birçok uluslararası veri tabanlarında taranmaktadır.