NEVÜ Öğrencilerine “Hastane Bilgi Sistemleri I” Dersi Kapsamında “Uygulamalı Yazılım Eğitimi” Verildi

22 Kasım 2023 779
NEVÜ Öğrencilerine “Hastane Bilgi Sistemleri I” Dersi Kapsamında “Uygulamalı Yazılım Eğitimi” Verildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğrencilerine yönelik düzenlenen “MedData Hastane Bilgi Sistemleri Uygulamalı Eğitimi”nin ikinci aşaması gerçekleştirildi.

NEVÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı öğrencileri, Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ali Rıza Özdemir ve Öğr. Gör. Dr. Ömer Akçayır eşliğinde hastane otomasyonu alanında yetkin olan MedData Bilişim Ankara firmasında “Hastane Bilgi Sistemleri I” dersi kapsamında “Uygulamalı Yazılım Eğitimi”nin 2. aşamasını tamamladı.  Düzenlenen uygulamalı yazılım eğitiminin 1. aşaması olan “Başlangıç Eğitimi” NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Gülşehri Salonunda, 2. aşama eğitimi ise Ankara'da gerçekleştirildi. Eğitim sonunda Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ali Rıza Özdemir SHMYO adına, eğitimi gerçekleştiren MedData Bilişim Eğitim Müdürü Serkan Baştuğ'a teşekkür belgesi takdim etti.

Hastane Otomasyonu alanında yetkin olan MedData Firması ile ortaklaşa gerçekleştirilen uygulamalı eğitimin devamı niteliğindeki ileri düzey eğitimlerin NEVÜ Bilgisayar Laboratuvarlarında devam edeceğini söyleyen Öğr. Gör. Ali Rıza Özdemir, verilen eğitimlerin öğrencilerin kariyerleri ve Hastane Otomasyonunu kullanabilmeleri açısından da çok önemli olduğuna vurgu yaptı.    

Ankara'da eğitime katılan öğrencilerle ayrıca sırasıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde yer alan Millet Kütüphanesi, Millet Camii, 15 Temmuz Müzesi, Anıtkabir ve  Ulucanlar Müzesi’ne ziyaretler gerçekleştirildi.