“Filistin” Konulu Fotoğraf Sergisi NEVÜ Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi’nde

23 Kasım 2023 638
“Filistin” Konulu Fotoğraf Sergisi NEVÜ Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi’nde

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörlüğü tarafından İsrail’in Filistin’de uluslararası hukuka ve vicdani değerlere aykırı olarak uyguladığı zulme ve soykırıma dikkat çekmek için açtığı “Filistin” konulu fotoğraf sergisi üniversitenin Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi’nde sergileniyor.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin beraberinde Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Ergen, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan vekili Gökhan Onmuş, akademik, idari personel ve öğrencilerle birlikte Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi içerisinde İsrail'in Filistin ve Gazze’de sebep olduğu ölüm, yıkım ve insanların yaşadığı güçlükleri konu alan sergiyi gezdi.  

Üniversite olarak, İsrail’in tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de gerçekleştirdiği zulüm ve soykırımına kayıtsız kalmayarak çeşitli etkinliklerde ve platformlarda bunu dile getirdiklerini belirten Rektör Aktekin, tüm insanlık olarak bu zulmün ve soykırımın biran önce bitmesini temenni ettiklerini söyledi.

Aktekin “İsrail 7 Ekim 2023 tarihinden beri aralıksız olarak Filistin’de çocuk, kadın, hamile ve hasta demeden hastaneleri, okulları ve toplanma merkezlerini bombalayarak âdete soykırım yapıyor.  Maalesef buna ülkemizin dışında gerek Birleşmiş Milletler gerekse diğer uluslararası kuruluşlar görmezden gelmeye devam ediyorlar. Biz de üniversite olarak bu zulüm ve soykırıma kayıtsız kalmayarak üniversitemizde düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerde ve katıldığımız tüm platformlarda bunu dile getiriyoruz. Bu kapsamda da üniversitemizde İhlas Haber Ajansı (İHA) objektiflerine yansıyan İsrail'in Filistin ve Gazze’de sebep olduğu ölüm, yıkım ve insanların yaşadığı güçlüklerin yer aldığı fotoğraf sergisi açtık.  Bu sergimizi üniversitemiz merkez yerleşke ile birlikte 6 ilçede bulunan 7 kampüsümüzde de sergilemeye devam edeceğiz. Temennimiz ve dualarımız bu zulüm ve soykırımın biran önce sonlandırılması, Filistin’in özgür ve bağımsız bir devlet olarak tüm dünyaca tanınmasıdır” dedi.

Sergi alanını gezen Rektör Aktekin daha sonra kütüphane içerisinde güz dönemi ara sınavlarına hazırlanan öğrencilerle bir araya gelerek kendilerine başarılar temennisinde bulundu.