NEVÜ Öğrencilerinden Duvar Resmi Sergisi

22 Mart 2024 477
NEVÜ Öğrencilerinden Duvar Resmi Sergisi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü son sınıf öğrencilerinin ‘Duvar Resmi III Atölye Dersi’ kapsamında atölye çalışmalarının yer aldığı ‘Duvar Resmi Sergisi’ açıldı.

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde düzenlenen açılışa; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı, GSF Dekan Yardımcısı ve Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nüshet Göksun Yener,  akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, öğrencilerin eğitimleriyle birlikte kendilerinin gelişimlerine katkıda bulunacak her türlü faaliyeti önemsediklerini ve desteklediklerini söyledi.  Prof. Dr. Özlem Fındık, “Ülkemizin ve dünyanın farklı coğrafyalarından üniversitemizde eğitim-öğretim gören her bir öğrencimizin en iyi şekilde eğitim almalarına büyük önem veriyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin almış oldukları alan derslerinin ve uygulamalarının yanı sıra kendilerinin sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerine katkıda bulunacak bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri de önemseyerek destekliyoruz. Bugün de üniversitemizin Diş Hekimliği Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültemiz iş birliğinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz döneminde Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Göksun Yener’in ‘Duvar Resmi III Atölye Dersi’ kapsamında son sınıf öğrencilerimizin atölye çalışmalarından 30 eserin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştireceğiz. Serginin açılmasında emeği geçenlere ve eserleri bulunan öğrencilerimize teşekkür ederken, öğrencilerimize nice başarılar temennisinde bulunuyorum” diye konuştu.

Atölye çalışmalarının yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirerek eserler hakkında Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nüshet Göksun Yener ve öğrencilerden bilgi alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, sergi sonunda katılımcılar ile birlikte öğrencilere teşekkür belgesi verdi.  

Öğrencilerin çalışmalarından oluşan eserler, NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi duvarlarında kalıcı olarak sergilenmeye devam edecek.