NEVÜ Peyzaj Mimarlığı Bölüm Öğrencilerine Proje Ödülü

26 Mart 2024 380
NEVÜ Peyzaj Mimarlığı Bölüm Öğrencilerine Proje Ödülü

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin ‘Proje III Dersi’ kapsamında hazırladıkları Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi alanı peyzaj çalışmaları ödüle layık görüldü. 

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü iş birliği ile inşaatı devam etmekte olan NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi alanı için peyzaj tasarım yarışması düzenlendi. Yarışmada öğrenciler, yürütücülüğünü Doç. Dr. Meliha Aklıbaşında ve Doç. Dr. Aslıhan Tırnakçı’nın yaptığı ‘Proje III Dersi’ kapsamında, Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi’nin ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirdi. Sert zemin ve bitkisel tasarım paftaları, uygulama paftaları, konstrüksiyon detay paftaları ve 3 boyutlu modelleme paftaları tasarlayan öğrencilerin çalışmaları, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren ile bölüm öğretim üyeleri Doç. Dr. Aklıbaşında ve Doç. Dr. Tırnakçı’dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinden Elif Korkmaz’ın hazırladığı proje birinci, Gülcan Topuz’un hazırladığı proje ise ikinci oldu.

Dereceye giren öğrencilere hediyeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık tarafından verilirken, dereceye giren projeler ise NEVÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde sergilendi.