NEVÜ’de Lisans Öğrencilerine Yönelik 3 Boyutlu Yazıcılara Giriş Eğitimi Verildi

02 Nisan 2024 478
NEVÜ’de Lisans Öğrencilerine Yönelik 3 Boyutlu Yazıcılara Giriş Eğitimi Verildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) ile Kapadokya Teknopark koordinatörlüğünde lisans öğrencilerine yönelik ‘3 Boyutlu Yazıcılara Giriş Eğitimi’ verildi.

NEVÜ bünyesinde faaliyet gösteren Kapadokya Teknopark binası Labadokya Hızlı Prototipleme Atölyesi'nde Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bilgin Yazlık, NEVEMM Müdürü Doç. Dr. Deniz Kaya, NEVEMM Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Serdar Tekin ve Arş. Gör. Ayşenaz Ekin Duman, Eğitim Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Polat ve Eğitmen Yiğit Metin öncülüğünde yürütülen eğitime, toplam 32 lisans öğrencisi katıldı.

Lisans öğrencilerinde modern teknolojinin imkanı olan 3 boyutlu yazıcıların etkili kullanımı konusunda düzenlenen eğitim, iki oturum halinde verildi. İlk oturumda katmanlı imalat süreci, filament, dilimleme yazılımı ile baskı, tasarım, tasarım süreci, tasarımın yazdırmaya uygun hale getirilmesi, üretim parametrelerinin tayini ve 3 boyutlu yazıcının eğitime yansımaları teorik açıdan ele alındı. İkinci oturumda ise baskı alınma süreçleri uygulamalı olarak ele alınarak örnek bir baskı uygulaması gerçekleştirildi.

Lisans öğrencilerinin sorularına ve görüşlerine de yer verilen eğitim, eğitimci ve eğitim danışmanına teşekkür belgelerinin verilmesi ile tamamlandı.