NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden Kültür Gezisi

03 Nisan 2024 448
NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden Kültür Gezisi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)’nin farklı bölümlerinde eğitim-öğretim gören öğrencilere yönelik kültür gezisi düzenlendi.

“2024 Türk-Macar Kültür Yılı” kapsamında  NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik koordinesinde üniversitenin Sanat Koleksiyonu ve Galerisi’nde açılarak sanatseverler ile buluşturulan ve Macaristan’ın önde gelen çağdaş sanatçıların çalışmalarının yer aldığı eserler, sergilenmek üzere Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ne teslim edildi. Eserlerin tesliminde NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nüshet Göksun Yener, Resim Bölümü öğretim üyesi ve NEVÜ Sanat Koleksiyonu Müdürü Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik ile fakültenin farklı bölümlerinde eğitim gören öğrenciler görev aldı.

Eserleri teslim eden akademisyenler ve öğrenciler ayrıca Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Kütahya Kalesi, Eskişehir Odunpazarı Modern Sanat Müzesi (OMM) ve diğer kültürel mekânları ziyaret etti.