NEVÜ’de ‘Yükseköğretimde Üretken Yapay Zeka Kullanımında Eğilimler’ Eğitimi Verildi

05 Nisan 2024 392
NEVÜ’de ‘Yükseköğretimde Üretken Yapay Zeka Kullanımında Eğilimler’ Eğitimi Verildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) tarafından  ‘Eğitici Farkındalık Eğitimleri’ Boston Üniversitesi Misafir Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurten Karacan Özdemir’in eğitici olarak katıldığı ‘Yükseköğretimde Üretken Yapay Zeka Kullanımında Eğilimler’ konulu webinar gerçekleştirildi.  

NEVEMM Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Ayşenaz Ekin Duman’ın moderatörlüğünde çevrim içi olarak gerçekleştirilen eğitime; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şeyhmus Aydoğdu ve Doç. Dr. Davut Sarıtaş, NEVEMM Müdürü Doç. Dr. Deniz Kaya, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Tekin, akademik personeller ile lisansüstü eğitim gören öğrenciler katıldı.  

Eğitimde, üretken yapay zeka uygulamalarının ders tasarımı, ders içeriği oluşturma, ölçme-değerlendirme, ödevlendirme ve araştırma süreçlerinde nasıl kullanılabileceği konuları ele alındı.  Bu doğrultuda Adobefly, Canva, Zoom, ChatGpt 3-4 ve Gemine gibi görsel, ses-video ve metin oluşturmada kullanılan üretken yapay zeka türlerinden örnekler verilerek etkileşimli uygulamalar gerçekleştirildi.  Öğretim elemanlarının ve lisansüstü öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimin son bölümünde, sorular cevaplandırıldı.

Eğitim, NEVEMM Müdürü Doç. Dr. Deniz Kaya tarafından yapılan teşekkür ve kapanış konuşmasıyla son buldu.