Geleceğin Turizm Rehberleri Kayaşehir’i ve Meryem Ana Kilisesi’ni Gezdi

25 Nisan 2024 256
Geleceğin Turizm Rehberleri Kayaşehir’i ve Meryem Ana Kilisesi’ni Gezdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Turizm Fakültesi iş birliği ile Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerine yönelik, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kayaşehir'e ve Meryem Ana Kilisesi'ne teknik eğitim gezisi düzenlendi.

Turizm Rehberliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Zeynep Çokal’ın organize ettiği eğitim gezisine, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gaye Deniz, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Bölgenin doğal ve kültürel mirasını ve turizm potansiyelini daha yakından tanıma ve gelecekte rehberlik yapacakları ziyaretçilere daha bilinçli ve detaylı bilgiler sunma konusunda önemli bir deneyim yaşayan öğrenciler, bu eğitim gezisi sayesinde saha çalışmaları yaparak teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürme fırsatı buldu.

Geleceğin turizm rehberleri olan öğrenciler, Kayaşehir’i gezerken bölgenin tarihi ve kültürel özellikleri hakkında bilgi edindi. Daha sonra Meryem Ana Kilisesi’ni ziyaret eden öğrenciler, kilisenin mimari yapısı ve tarihi hakkında detaylı bilgiler aldı. Ayrıca gezide Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü görevlilerince bölgede bugüne kadar yapılan çalışmalar, bölgenin tarihi ve bundan sonraki süreçte yapılması planlanan projeler hakkında öğrencilere bilgi verildi.