NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar MYO Öğrencileri “Mersin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde” Eğitime Katıldı

29 Nisan 2024 312
NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar MYO Öğrencileri “Mersin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde” Eğitime Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu (MYO) Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri “Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde” eğitime katıldı. 

NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğr. Gör. Dr. Durmuş Ok, Öğr. Gör. Aybey İmamoğlu ve Öğr. Gör. M.Suat Birecikligil’in koordinatörlüğünde; meyvecilik, bağcılık, sebzecilik, süs bitkileri, toprak su kaynakları ve arıcılık konularında ilgili laboratuvarlar ve tesislerde Organik Tarım ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencilerine yönelik, Mersin’in Erdemli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren, 2740 dekar alana sahip ve bölgenin önemli enstitüsü olan “Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’ne” eğitim gezisi düzenlendi. 

Eğitim gezisi, moleküler biyoloji, doku kültürü, bitki, toprak, sulama suyu, gübre, fitopatoloji laboratuvarlarında alınan eğitimler ile başladı. Tarım kültürleri üzerinden bölgeye ait bitkilerin sahada yetiştirme tekniklerinin incelendiği ziyarette öğrenciler, bölgesel tarım süreci ve tarımın geleceği hakkında bilgilendirildi. 

Gerçekleştirilen eğitimden dolayı akademisyen ve öğrenciler, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürü Mustafa Nevzat Zayim, Müdür Yardımcıları Sinan Acıöz, Mustafa Bircan, Mühendis Dr. Veysel Aras, Dr. Ayhan Aydın ve enstitü personelleri ile karşılıklı memnuniyet ve teşekkürlerini iletti.